Percy Jackson revine!


Pe proaspeţii fani ai lui Percy Jackson şi ai aventurilor sale printre zei, semizei şi alte creaturi mitologice vara asta îi aşteaptă o serie de surprize incitante. În luna august se lansează cel de-al doilea volum al seriei Percy Jackson şi Olimpienii, Marea Monştrilor, volum ce continuă aventurile începute în Hoţul fulgerului. Şi în acest nou roman copiii zeilor din Olimp vor avea de recuperat un obiect magic şi vor trebui să salveze Tabăra Semizeilor. Percy revine în forţă alături de prietenul său Grover, în încercarea de a opri un iminent dezastru. Aşa cum ne-a obişnuit, Rick Riordan păstrează ritmul alert al acţiunii şi îl presărează cu moment e amuzante, cu scene de bătălie impresionante, cu trimiteri la mitologia clasică şi cu readaptări în stil Hollywood-ian ale scenelor din cărţile lui Homer.

Cum ştim deja cât de mult v-a plăcut primul volum al seriei, vă propunem să fiţi primii care care intră în posesia noilor aventuri teribile, cu suspans incandescent, din Marea Monştrilor. Mai mult de atât, până pe data de 31 iulie puteţi achiziţiona volumele din seria Percy Jackson şi Olimpienii fără taxe de transport.

Rick Riordan a cucerit imaginaţia milioanelor de fani din întreaga lume prin intermediul personajelor create şi al stilului său plin de umor, îmbinând, în cărţile sale, teme şi secvenţe din mitologia greacă, egipteană sau nordică cu momente desprinse parcă din benzile desenate cu supereroi.

 Cine mai este pasionat astăzi de poveşti cu zei? Într-o lume a gadgeturilor şi a tehnologiei, mai pot interesa întâmplări izvorâte din mituri? Rick Riordan, autorul seriei Percy Jackson și Olimpienii, reuşeşte să demonstreze că povestea mitologică are încă puterea de a tulbura, de a fascina, de a încânta.

Pentru prima dată, Percy Jackson se bucură de o viaţă normală şi liniştită. Totul se schimbă însă în ultima zi de şcoală, când un joc de dodgeball aparent banal se transformă într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu o echipă de canibali gigantici. Pentru a-şi salva viaţa, Percy porneşte spre Tabăra Semizeilor, dar descoperă că ameninţarea planează şi asupra taberei. Pinul care proteja „cetatea“ a fost otrăvit, iar hotarele magice au început să-şi piardă puterea de apărare în faţa monştrilor pregătiți să distrugă tot.

Îngrijorat de schimbările petrecute în tabără şi bântuit de vise alarmante cu prietenul său dispărut Grover, Percy pleacă împreună cu Annabeth în căutarea leacului salvator. Însă pentru asta eroii vor trebui să înfrunte pericolele înfricoşătoare ascunse în Marea Monştrilor.

Traducere din limba engleză de Alex Moldovan. Hardcover, 280 p, 140×205

COMANDA AICI!

Percy Jackson şi Olimpienii. Hoţul fulgerului este un roman fantastic bazat pe miturile Greciei Antice şi este prima carte din seria Percy Jackson şi Olimpienii a lui Rick Riordan.

Volumul prezintă aventurile lui Percy, un puşti de doisprezece ani care descoperă că este semizeu, fiind fiul unei muritoare şi a zeului Poseidon. Ştim că tinerii cititori nu sunt foarte atraşi de poveştile mitologiei clasice, considerând că acest tip de lectură este dificilă şi lipsită de conexiuni cu societatea din zilele noastre. Dar cartea lui Rick Riordan contracarează aceste neajunsuri, fiind un excelent îndrumar mitologic, plin de aventură şi pe gustul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani. Rick Riordan reuşeste, cu multă abilitate, să plaseze istorisirile din cărţile lui Homer într-un context actual, folosindu-se de umor şi reconstruind aventurile clasice într-un ritm alert, ce ţine cititorul cu sufletul la gură.

Cărţile seriei Percy Jackson şi Olimpienii s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare în primii patru ani de la apariţie, iar întreaga serie este prezentă de aproape 300 de săptămâni în topul publicaţiei The New York Times la categoria celor mai bine vândute cărţi dedicate publicului tânăr. Romanul este listat ca una dintre cele mai bune apariţii editoriale pentru tineri de Young Adult Library Services Association.

Traducere din limba engleză şi note de Alexandru Moldovan. Hardcover, 307 p, 140×205

COMANDA AICI!

Sursa: www.editura-arthur.ro

Și pentru că filmul o să fie în cinematografele din România începând cu 23 august 2013 vă invit să vizionați trailer-ul!

Anunțuri

6 comentarii la “Percy Jackson revine!

 1. Simona Husaru spune:

  Wow! Mă mir că au scos şi al doilea volum aşa de repede! Copertele nu sunt extrem de atractive din păcate dar dacă editura se ţine de serie e bine!

  • Alex spune:

   Cred că principalul motiv pentru care au scos volumul al doilea este pentru că apare filmul luna aceasta. Nici mie nu prea îmi plac copertele, dar măcar acum traducerea e făcută cum trebuie.

   • Simona Husaru spune:

    E bine dacă traducerea este pusă la punct! Da, posibil să fi scos acest volum ca să poată cititorii să vadă şi filmul când va apărea :D.

 2. Razvan Ardelean spune:

  Abia astept a scoata si volumul trei pentru ca au lasat un lucru importanat in volumul doi(cei care nu l-au citit sa se opreasca din citit comentariul)Thalia revine la viata.Abia astept.

 3. Anonymous spune:

  Speram cat mai repede sa apara partea a 3-a ! 🙂

 4. SW spune:

  eu am citit volumul 2 si mi se pare foarte interesant. Abia astept volumul 3!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s