Serile ShortsUp la libraria Humanitas de la Cismigiu


Pe 5, 6 si 7 august, de la ora 19, scurtmetrajele ajung printre carti, la libraria Humanitas de la Cismigiu. Fiecare seara de proiectie va fi completata cu o dezbatere, iar la capatul celor trei zile veti afla de la un regizor, un dramaturg, mai multi critici de film, jurnalisti si doi dintre cei care fac selectia pentru festivaluri sau evenimente de film care este relatia lor cu scurmetrajul. Printre invitati se numara regizorul Cristi Puiu, dramaturgul Vlad Zografi si criticul de film Ileana Birsan.

Programul serilor de scurtmetraj ShortsUP @Libraria Humanitas de la Cismigiu:

Luni, 5 august, ora 19.00
Ziua Scurtmetrajului de Animatie. Dezbatem cu: Mihai Mitrica, director artistic al Festivalului International de Animatie Anim’est si Luiza Vasiliu, jurnalist Dilema Veche
♦ Fantasticele carti zburatoare ale lui Morris Lessmore / The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (r. William Joyce, Brandon Oldenburg, SUA, 2011) O alegorie plina de umor despre puterea vindecatoare a povestilor. Nu degeaba a castigat Oscarul si alte 14 premii internationale – suprapune cateva tehnici de animatie in folosul aceluiasi rezultat: incantarea deplina.
♦ Plimbarea de dimineata / A Morning Stroll (r. Grant Orchard, Marea Britanie, 2011) a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile metropolei: care dintre cei doi se va dovedi „mai urban” si „mai cool”? Animatia e bazata pe o p! ovestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster! .

Marti, 6 august, ora 19.00
Ziua Scurtmetrajului Romanesc. Dezbatem cu: Cristi Puiu si Ileana Birsan, jurnalist si critic de film. Vedem, în afara selectiei initiale ShortsUP, un film din studentie regizat de Cristi Puiu.
♦ In acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu, Romania, 2013) este scurtmetrajul care a adus Romania pe lista premiilor de la Cannes 2013. A castigat premiul al treilea in cadrul competitiei Cinefondation dedicata peliculelor studentesti. Un film curajos ce face radiografia cuplului modern. Dupa ce incearca din rasputeri sa se desparta, George (Ionut Visan) si Cristina (Maria Mitu) ajung la o dilema complicata: nu pot trai nici impreuna, nici separat. Un scurtmetraj oferit de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Bucuresti.

Miercuri, 7 august, ora 19.00
Ziua Scurtmetrajului de Fictiune. Dezbatem cu: Vlad Zografi, dramaturg, Alexandra Olivotto, jurnalist si Alexandra! Safriuc, selector de film la ShortsUP.
♦ Fais Comme Chez Toi / Ca la tine acasa (r. Gautier About, Franta, 2007) Cum scapi de niste musafiri care se simt la tine acasa ca la ei acasa? Cum evadezi dintr-o situatie inconfortabila care pare sa continue la nesfarsit? A obtinut doua premii internationale si a fost selectat in peste 15 festivaluri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s