Concursul Humanitas in licee: Nasterea universului


Sambata, 28 aprilie, la ora 10.00, va avea loc a patra etapa a Concursului Humanitas in licee: Nasterea universului.

1 octombrie 2011 – 9 iunie 2012
18 licee din 9 orase

A patra etapa a Concursului Humanitas in liceeModele de intrebari

Intrebarile pentru aceasta etapa a concursului au fost concepute de dramaturgul Vlad Zografi si se refera strict la bibliografia pe care au primit-o elevii la finalul celei de-a treia etape: Universul intr-o coaja de nuca de Stephen Hawking si Big Bang de Simon Singh.
Descoperiti singuri raspunsurile la intrebarile lui Vlad Zografi: alegeti-va unul dintre cele 10 concursuri care se desfasoara in 9 orase; puteti asista la oricare dintre ele.
Bibliografia etapei a patra - Big BangBibliografia etapei a patra - Universul intr-o coaja de nuca
Pentru urmatoarea etapa, Istoria romanilor, finala acestui concurs, bibliografia va cuprinde cartile Istorie si mit in constiinta romaneasca de Lucian Boia si O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri de Neagu Djuvara.
Concursul are o bibliografie Humanitas, se deruleaza pe durata acestui an scolar si are cinci etape. Toate cele 18 licee ramase in concurs vor participa la aceasta etapa, urmand ca in finala sa se califice doua licee, cele care vor fi acumulat pe parcursul primelor patru etape cele mai mari punctaje.
Pentru prima etapa – Secolul 19 – intrebarile au fost create de scriitoarea Ioana Parvulescu, pentru cea de-a doua etapa – Darwinismul – de dramaturgul Vlad Zografi, iar pentru cea de-a treia etapa – Grecia antica – de scriitorul Andrei Cornea.
Concursul se desfasoara cu public, fiecare liceu avand, prin rotatie, rolul de gazda. Echipele, formate din cate trei elevi, primesc cate 12 intrebari din tema etapei si cate o intrebare de limba romana si de bune maniere.
Le multumim directorilor liceelor, profesorilor coordonatori, elevilor inscrisi in concurs si librarilor moderatori pentru ca au facut posibil acest proiect. Le uram tuturor mult succes.Finala va avea loc pe 9 iunie, la Biblioteca Nationala, si va fi moderata de Andi Moisescu.

Lasă un comentariu