2014 retrospectiv


“Dacă vrei să adaugi ceva (pentru că așa am fost învățați), atunci adaugă recunoștință pentru momentele vieții tale. Secundă cu secundă viața ți se desfășoară în fața ochilor. În loc să dai vina pe peisaj și să adaugi mereu câte un copac ori floare, șterge-ți ochelarii și bucură-te și de pomii goi și îmbrăcați în nea sau mușchi verde, dar și de ceața din fața ta sau de bolovanii gri.” – entuziasm.ro

Deși e un pic cam târziu pentru o astfel de postare, zic mai bine mai târziu decât niciodată!

IANUARIE – APRILIE

Luni grele. Luni în clasa a XII-a presat de părinți, profesori, meditații, societate chiar și prieteni. Luni în care lumea mi-a fost oarecum străină. Luni în care am încercat să găsesc un echilibru, între învățat și relaxat, fericire și stres. Mi-a ieșit mai mult sau mai puțin. Per total, sunt mulțumit. Idealul meu în această perioadă a sunat cam așa: Mă simt cam obosit. Și îmi doresc să fac mai multe decât fac, și pe plan școlar, dar și sufletesc. Să mă ocup de mine, de suflet. Să mă mai cunosc. Nu vreau să mai pierd timp. Că oricum nimic nu e garantat. Sper să mă mobilizez. Și învățatul să nu-mi epuizeze ființa, iar stresul să-l hrănesc cât mai puțin. (extras din jurnal, sâmbătă, 11 ianuarie 2014 – postare numită Strop de motivație)

februarie

Pe 14 ianuarie, profesoara mea de fizică a zis ceva tragic-comic: “A fost convenția că în clasa a XII-a nu vă omor, dar nici nu vă las să trăiți!”

Pe durata acestor luni, am avut momente de bipolaritate, mentală, nu patologică. Mi-am alinat această perioadă super încarcată de școală, pregătiri, învățat pentru bac, simulări de bac sau ar trebui să le numesc simulacre – cu câteva cărți citite în afara subiectelor de școală, cu seriale și filme și cu plimbări în aer liber și întâlniri cu prieteni. Asta a fost, eram când în momente precum: “atâtea lucruri de făcut în așa puțin timp și te întrebi: Mai trăiești cu adevărat?”, când “of, ce frumoasă e viața dacă înveți să o trăiești, să ții ritmul cu ea și să ai permanent o perspectivă pozitivă”.

Și să nu uit, pe 9 aprilie 2014, blogul acesta drag a împlinit 4 ANI.

MAI

10388110_1494266917468988_7353404286070367515_n

În mai m-am despărțit de liceu. O experiență a ajuns la final. Poate o să fac în 2015 o postare separată legată de aceasta, vedem. Ce mi-a plăcut foarte mult în mai este că am fost foarte uniți ca, colectiv. Am vorbit mult mai mult unul cu celălalt și chiar am format o legătură puternică în acele ultime momente. Am realizat împreună până și două cântece pentru a des-supăra două profesoare supărate, fix la final. Și am zis să încheiem bine. Și așa a fost. Am avut un curs festiv minunat. Am absolvit apoi. Am făcut multe multe poze împreună cu toți. Și am avut și banchetul de final, ultima zi de relaxare înaintea intrării în iunie, ultima lună dinaintea fiorosului BAC.

IUNIE

În iunie voi vorbi doar despre ultima zi a lunii și anume ziua în care am dat prima probă a BAC-ului  – la română. Desigur că am avut un mini-șoc întrucât nu mă așteptam să pice poezia. Dar mi-a plăcut Eminescu și la cât m-am chinuit să învăț adnotarea vieții *cine știe cunoaște* am avut o satisfacție că am putut să o scriu si să impresionez evaluatorul.

IULIE

După prima probă, parcă mă mai liniștisem. Am dat matematica pe 2, iar anatomia pe 4 iulie. Și am scăpat și de BAC. Într-un sfârșit. Se afișează rezultatele, fericire, chestii. Dar realizez că nu se merită. Atâta chin, stres pentru niște amărâte de note. Pentru o amărâtă de hârtie. De diplomă care precizez NICI ACUM NU AM PRIMIT-O.  Nu încurajez în niciun caz să nu mai dați bac-ul, eu cred că aș fi fost dat afară în șuturi de părinți dacă aș fi luat o astfel de decizie strigătoare la cer. Reține doar că aceste note contează doar câteva zile, iar apoi pe nimeni nu mai interesează ce ai făcut tu la BAC. Important din această experiență este cu ce rămâi. Și ține minte că o notă niciodată nu te va defini și că de cele mai multe ori notele nu reflectă inteligența unei persoane. M-am lăsat prea mulți ani de școală traumatizat de note, să fie cât mai mari. Și pentru ce?

Mă liniștesc puțin cu terminarea bacului și cu rezultatele obținute, că mă apuc să mai repet pentru admitere. Astfel luna iulie se cam pierde și ea cu admiterea. La admitere, am fost destul de liniștit. Eram destul de sigur că intru și așa a fost. Chiar i-a mirat pe părinți decizia mea de a aplica doar la o singură facultate, fără nicio rezervă. Dau și admiterea, se afișează și rezultatele și în sfârșit se termină. În sfârșit pot să urlu LIBERTATE.

În puținele zile rămase din iulie, particip la un maraton cu bicicleta și îmi depășesc limitele. M-am simțit foarte bine!

Iar la începutul lunii, imediat după ce am terminat cu probele pentru BAC, mă înscriu în programul Doisprezece – cel mai tare program de dezvoltare personală, despre care o să fac sigur o postare în 2015.

AUGUST

Am încercat să mă bucur cât mai mult de libertate și de faptul că în sfârșit puteam să fac tot ce îmi doream. Am citit, m-am uitat la filme, la seriale, am ieșit afară aproape în fiecare zi, am mers foarte mult cu bicicleta. Am fost și în concediu, atât la munte cât și la mare. La mare am fost în Grecia, ajuns în această țară minunată pentru a patra oară și tot nu m-am săturat de ea.

SEPTEMBRIE

DSCN5132

În septembrie am încercat să mă bucur cât mai mult de faptul că aveam două săptămâni de vacanță în plus și că nu mai începeam școala la mijlocul lunii. Totodată, o nostalgie a infuzat aerul primei luni de toamnă datorită faptului că mă despărțeam de colegi de liceu, prieteni..până și de familie și de comfortul camerei mele. În septembrie a venit și bunica mea și a stat o săptămână la noi, lucru care m-a bucurat mult. Stă în Focșani și chiar nu mai venise de câțiva ani.

Pe 16 septembrie am început pe blog un nou proiect: The Search For Something Motivational. Primul articol îl puteți citi aici. De atunci, am scris în fiecare săptămână câte un articol, atât eu cât și Andreea, și suntem mândri de ceea ce a ieșit și desigur că vom continua și în 2015. Lista completă a articolelor o găsiți aici.

Bonus: Mi-am cumpărat în sfârșit și eu laptop.

OCTOMBRIE

Am început facultatea cu un BANG – mi-a fost furat portofelul și avea multe în el..mult prea multe. Am început să fac vlog-uri zilnice, în care povestesc ce am făcut în ziua respectivă. Pe durata întregii luni am făcut 13. M-am acomodat cu viața de cămin, cu persoane noi și un mediu nou și per total a fost o lună interesantă ca și experiență și propulsare a mea în necunoscut.

NOIEMBRIE

10752207_659405987511096_580015224_o

Am schimbat prefixul. Am fost la București într-un weekend în care m-am simțit foarte bine și am reușit să fac destul de multe: m-am dus la o conferință de dezvoltare personală, la Gaudeamus, la film și era mai mai să pierd trenul datorită taxi-urilor din capitală. Aa..și să nu uit, mi-am luat bilet la Balul Bobocilor, am plătit și pentru rezervarea mesei și nu m-am mai dus. Se mai întâmplă..

DECEMBRIE

A fost o lună a simplității, în care m-am mai odihnit și m-am bucurat de momentul prezent. Am fost fericit ca un copil atât de Moș Nicolae cât și de Moș Crăciun. Am încercat să fiu mai liniștit, să nu las agitația perioadei să pună stăpânire asupra mea, ci din contră să mă bucur de căldura interioară a sărbătorilor de iarnă. Am citit o carte cu tematică de Crăciun, ceea ce nu am mai făcut de câțiva ani și chiar a reușit să mă introducă mai mult în magia sărbătorilor. A fost o lună de retrospecție și introspecție, de meditație asupra anului ce a trecut și a celui ce urmează să vină.

2014 a fost un an bun, destul de obositor și cu multe schimbări. 2015 o să fie un an foarte bun și v-am pregătit și vouă o grămadă de surprize frumoase.

10897937_691946530923708_1162068702156341073_n

Închei cu un citat tare fain după care o să mă ghidez în 2015: „Sper ca în acest an ce vine, să faci greșeli. Pentru că dacă greșești, atunci înseamnă că încerci lucruri noi, înveți, trăiești, îți testezi limitele, încerci să te schimbi pe tine, încerci să schimbi lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut până acum, dar mai important, Faci Ceva. Așadar aceasta este dorința mea pentru tine, pentru noi toți. Greșește!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s