Viața: fir lung de încercări nereușite


DSCN5501

 

Încearcă. Un cuvânt simplu și totuși acțiunea lui poate fi uneori atât de grea. Încearcă. Ți-o spui tu. Ți-o spun cei din jurul tău – familie, prieteni, colegi. Și atunci de ce uneori îți vine atât de greu să crezi că este mai bine să încerci decât să nu încerci? Știu. Pentru că te-ai săturat să tot încerci și să eșuezi. În momentul unui eșec îți este foarte greu să-ți mai amintești de succesele anterioare. Dar lasă-mă să-ți spun un lucru: Succesul are la bază eșecul, eșecurile care în timp te-au perfecționat și te-au transformat în ceea ce ești astăzi. Un om mai bun.

„Încearcă și eșuează, dar niciodată nu eșua să încerci”. Nu-ți fie teamă că nu vei reuși, ci că nici măcar nu vei avea curajul de a încerca. De ce insist atât de mult pe această acțiune? Pentru că este acțiunea care ne definește viețile, acțiune care o facem în fiecare oră, zi, săptămână, lună, an..viață.

Toată viața încercăm. Să fim mai buni. Să iubim mai mult. Să iertăm. Să uităm. Să ne schimbăm. Și uneori eșuam lamentabil în toate. Fiecare eșec îl urmează pe următorul și devine un bulgăre mult prea mare și care se mișcă mult prea repede pentru a mai ține pasul cu el. Încercarea ne doboară. Ne sleiește de puteri. Dar e vitală. Pentru că azi vei afla că dacă încerci, câștigi. Dacă eșuezi, câștigi. Orice ai face, CÂȘTIGI. Nu te crezi încă un învingător? Vei fi! Te asigur de acest lucru.

Povestea acestui articol sună cam așa: Cu siguranță te întrebi ce reprezintă toate acele guguloaie, mâzgălituri pe care m-am chinuit eu acolo să le fac. Te gândești poate că de ce oare m-am gândit să-ți desenez niște ouă când acum se apropie Crăciunul. Ce am desenat eu acolo sunt niște ZEROURI. Zerouri ce simbolizează fiecare încercare a ta eșuată. Sunt multe și acolo, dar cu siguranță într-o viață acumulezi cu mult mult mai multe. Și acum probabil zici: „Și cu ce mă ajută pe mine asta? E mai nou o metodă inovatoare de a mă motiva prin conștientizarea tuturor eșecurilor pe care le-am făcut, le fac și le voi face?”

Se poate observa nulitatea. Atâtea încercări, atâția ani irosiți de încercări și toate pentru ce? De ce nu ar fi fost mai bine să nu fi încercat? Iată de ce: Drept răsplată pentru o viață plină de încercări și pentru efortul depus, Dumnezeu îți pune un „1” în față. Și valoarea ta se inversează total. Îți dai seama acum că tot ce faci nu este în zadar? Cineva te veghează acolo sus. Așa că încearcă. Iar și iar. Eșuează. Apoi eșuează mai bine. Adună zerouri. Vei rămâne surprins cine se va gândi la tine. Cine îți recreează începutul, în timp ce tu îți creezi sfârșitul. Este un fir lung, viața asta, dar vei rămâne surprins cât de mult ajunge să valoreze în final. Mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată.

DSCN5504

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s