știi deja despre ce-i vorba


Știu că probabil ai auzit sau ai citit o mie de sfaturi în privința fricii și cum să faci să scapi de ea. Ideea e că dacă doar citești, nu vei putea niciodată să scapi de ceea ce te face să stagnezi și nu vei evolua spre cea mai bună versiune a ta. Așa că scapă acum de o frică și aplică ce știi deja. Toți avem în noi puterea de a ne schimba, crede-mă pe cuvânt. Alege să fii mai bun decât ieri și mai bun decât acum un minut, investește în tine și nu te lăsa copleșit de partea materială, fizică, de limitele care aparent, nu pot fi depășite.

  1. Nu te gândi la consecințe. Pur și simplu oprește-ți gândurile și lasă inima să decidă măcar o data. Vei vedea că indiferent de rezultat, vei învăța ceva. Orice experiență este benefică și te va ajuta să te dezvolți.
  2. Imaginează-ți că tot ce știi despre tine este fals. Pornește la drum fără tot bagajul pe care îl porți de obicei, începe fiecare zi ca și cum nu știai cum e să trăiești până la acel moment. Ești o foaie albă de hârtie și alegi cu ce culori să pictezi. Vor fi culori vibrante, luminoase sau culori plictisitoare, obișnuite?
  3. Întreabă-te dacă vei regreta că nu ai făcut acel lucru! Dacă raspunsul este da, atunci știi deja ce trebuie să faci. Dacă raspunsul este nu, atunci probabil că acea experiență chiar nu are niciun folos pentru tine.
  4. Cercetează care este sursa fricii tale și elimin-o! Este frica de eșec, de părerea celorlalți, de experiențe noi? Dacă știi care este rădăcina acestor frici, ești pe drumul cel bun către dezvoltarea ta și către trăirea vieții la maximum. Oamenii care pur și simplu există sunt cei cărora le este frică să trăiască.
  5. Vei rata ocazia! De multe ori, viața ne oferă ocazii unice, nu există repetări. Ai o singură viață, așa că profită cât mai poți de prilejurile care se ivesc.

“Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life.” -Steve Jobs

Ceea ce visezi, ceea ce vrei să faci cu viața ta este la o decizie distanță. Vei lăsa frica să te oprească sau vei învinge această stare să îți conducă viața?

În concluzie, nu uita că diferența dintre cei curajoși și cei înfricoșați nu este lipsa fricii, ci dimpotrivă, continuarea în ciuda faptului că această stare există.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s