De ce e mai bine să nu te gândești numai la tine


ff

În ton cu vremea minunată de afară care parcă îți induce o stare de bucurie copilărească, când nu conta cât de tare înghețai, ci faptul că ninge și că te jucai în zăpadă, m-am gândit să scriu despre cum ar fi mai bine să nu ne mai gandim atât la noi, să nu mai fim atât de egoiști, și să vedem cum ar fi dacă celălalt ar fi pus pe primul loc.

Cum ar fi dacă atunci când vezi pe cineva care are nevoie de ajutor, te-ai oferi să-l ajuți? Cum ar fi dacă dintr-o grămadă de oameni tu ai fi cel care ar avea inițiativă? Cu siguranță vei fi surprins!

Vreau să împărtășesc o poveste pe care am citit-o astăzi  în tren, din cartea “Motive pentru a zâmbi” a lui Zig Ziglar. Un om plecase într-o excursie pe munte, dar a fost surprins de o furtună de zăpadă și s-a rătăcit. Știa că trebuie să găsească un adăpost cât mai curând pentru că altfel avea să înghețe. În curând mâinile și picioarele i-au amorțit, dar a dat peste un alt om, care era aproape înghețat. Astfel, călătorul trebuia să ia o decizie: să-l ajute pe omul acela sau să-și continue drumul, în speranța că se va salva? S-a hotărât și și-a aruncat mănușile înghețate. A îngenunchiat lângă acel om și după ce i-a masat brațele și picioarele preț de câteva minute, omul a început să reacționeze. S-a ridicat în picioare și au plecat împreună, găsind în cele din urmă ajutor. Mai târziu, excursionistul află că, ajutându-l pe celălalt, de fapt se ajutase pe sine. Prin ajutarea celuilalt, mâinile și picioarele sale se încălziseră.

În mod ironic, dar nu surprinzător, când nu s-a mai concentrase asupra propriei persoane și a rezolvat problema altcuiva, s-a ajutat și pe sine.

Ceea ce trebuie să reținem este că pentru a ajunge cât mai sus trebuie să ne preocupăm de ceilalți și de nevoile lor, chiar dacă acest lucru înseamnă să renunțăm la propriile noastre probleme. Uneori, vom câștiga de sute de ori mai mult!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s