Ești propriul tău dușman?


Există momente când propria persoană poate deveni cel mai mare dușman al tău. Nu ești perfect, nu arăți bine, nu ai rezultate atât de bune ca ceilalți, nu vei fi fericit, totul devine un cerc vicios. O sferă a suferinței provocată iar și iar pentru că nu realizezi că îți faci rău singur. Și câteodată nu ai cui să-i zici toate astea. Chiar dacă ai încredere în părinți, unele gânduri sunt numai ale tale. Cu prietenii nu poți să împărtășești astfel de gânduri pentru că probabil ar zice că ești nebun. Așa că ramâi singur…cu tine.

Așa mi se întâmpla și mie, iar una dintre soluțiile pe care le-am găsit a fost o grămadă de foi legate și un stilou. Mi-am turnat grijile, incertitudinile și toate problemele în cerneala care aluneca repede pe foile jurnalului. Dar sentimenul nu poate fi exprimat în cuvinte. Pentru că ai o libertate extraordinară.

Totul constă în a decide cu tine însuți ca din momentul în care cuvintele s-au așternut pe foaie, acele griji să nu-ți mai aparțină. Pur și simplu te desparți de ele și nu le mai dai voie să aibă niciun fel de influență asupra ta.

Put it down. Put it away. Put it in a notebook, but get it out of yourself. Away, so you can’t curl up with it anymore.”  —  Girl, Interrupted

Nu numai gândurile negative trebuie să se regăsească aici, gândurile pozitive, cele mai bune lucruri care ți s-au întâmplat în acea zi ar trebui să-și facă locul printre griji. O zi nu ar fi completă dacă nu ar exista un echilibru, trebuie să mai avem și zile cu nori ca să ne bucurăm cu adevărat de cele în care soarele strălucește. Prin scris, conștientizezi mai bine tot ce ți se întâmplă. Îți dai seama că lucrurile rele nu sunt chiar așa de înfricosătoare, iar cele bune sunt chiar mai bune decât credeai. Bucură-te de lucrurile simple, în asta constă secretul unei vieți fericite!

It’s only when you’re at your lowest that you can put the most beauty into the words you write.   —  Tyler Draper

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s