nu există destin


Trebuie să ne obișnuim cu noi înșine, să devenim prieteni, să fim persoana noastră de încredere. Sună ciudat, dar dacă nu ai încredere în tine și nu știi că te poți descurca orice s-ar întâmpla atunci nu poți să ai așteptări de la alții. Încearcă să analizezi această perspectivă și pune-ți întrebări. Dacă ar fi să te întâlnești pe stradă cu tine însuți, ți-ar plăcea de acea persoana? Cum ți s-ar părea?

La seminarul de psihologia educației, domnul profesor ne-a pus o întrebare puțin șocantă, aș putea zice: “Vă simțiți intimidați atunci când vă uitați în oglindă, la fel ca atunci când vă uitați în ochii altei persoane?” Da sau nu?

De multe ori credem că ne cunoaștem, că noi știm cel mai bine cum suntem, ce vrem și ce defecte avem. Dar, oare, așa e? De multe ori, eu nu mă recunosc în ceea ce fac, pentru că nu știam că sunt capabilă. Mereu reușesc să mă surprind atunci când îmi depășesc limitele și mă pun în situații dificile ca să văd cum reacționez. E foarte interesant, ar trebui să încercați și voi! Gandiți-vă la un lucru pe care nu obișnuiți să-l faceți sau nu l-ați făcut niciodată și incercați! Oricum ar fi, veți învăța ceva nou.

Tocmai de aceea, cred că noi suntem autorii propriului nostru destin. Dacă îți dorești un lucru atunci trebuie să muncești până când îl obții. Dacă vrei să vezi o persoană, sun-o și întâlniți-vă. Majoritatea lucrurilor pe care ni le dorim nu sunt chiar atât de departe precum credem. Trebuie doar să avem curajul să cerem, să ne împlinim visele, să fim alături de cei dragi. Trebuie să avem curajul să ne construim propriul destin, pentru că nimeni nu o va face în locul nostru. Și când vom fi bătrâni și ne vom uita înapoi, ce vom vedea? O viață trăită așa cum am vrut sau nu? Eu sper ca toți să vă uitați înăuntrul vostru și să gasiți acea sclipire care va face acest amalgam de experiențe cu adevărat special. Cu toții vom reuși dacă ne amintim din când în când că…nu există destin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s