Aici și acum


Acum câteva săptămâni am terminat primul sezon dintr-un serial – Extant și ultimele minute au fost o meditație pe tema ființei umane, care pe mine m-a impresionat. Aceasta ne arată “ce înseamnă să fii om, cum legăturile dintre noi și abilitatea noastră de a iubi și de a sacrifica depășește forma noastră fizică. Fie prin creație divină sau accident cosmic, am ajuns aici pe Pământ. Existăm și asta este un dar. Rar și frumos.”

Melodia “Saturn” a lui Ryan O’Neal (Sleeping at Last) ne spune ”how rare and beautiful it is to even exist”. Chiar și numai să exiști. Dar tu realizezi ce înseamnă să exiști? Nu își dorește toată lumea o existență frumoasă? Fiecare o poate avea, fiecare o are de fapt, dar nu și-a dat încă seama.

“Pe fondul unui cer albastru-azuriu, razele portocalii ale soarelui la apus pot, în anumite momente, să ne ofere clipe de o asemenea frumusețe, încât ne surprindem absorbiți pe moment, privind captivați. Splendoarea clipei ne uimește atât de mult, încât mintea noastră, aflată de obicei într-o activitate instinctivă neîntreruptă, se oprește și nu ne mai transportă în alt loc, în afara lui – aici și acum. În acea lumină, pare să se deschidă o ușă spre o altă realitate, mereu prezentă și totuși rareori trăită.” – Eckhart Tolle, Puterea Prezentului

Suntem ființe trecătoare pe acest Pământ, existența noastră este efemeră, limitată. Dar tocmai acest lucru îi conferă unicitatea. Așa că haideți să alegem iubirea, vitalitatea, umanismul, comunicarea și voința – toate putând fi existente în viețile noastre. Să alegem libertatea de a trăi, de a zâmbi, de a trage adânc aer în piept pentru a simți cu adevărat gustul vieții și al momentului prezent.

Să spunem STOP tuturor inutilităților care ne guvernează viața și să începem să trăim autentic. Să lăsăm acest Pământ mai bun după noi. Dacă nu noi, cei ce îl locuim, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? Acum e timpul. Aici și acum.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s