Mai mult cu mai puțin de Leo Babauta


Recenzia cărţii este sponsorizată de librăria online Libris, unde mai puteţi găsi o mulţime de alte cărţi online, precum şi pe cea de faţă pe care o puteţi comanda cu un click aici.

Se spune că nu trebuie să avem nimic în casă în afara lucrurilor care știm că sunt folositoare și a celor care le credem frumoase. Cartea lui Leo Babauta ne învață să trăim simplu și ne recomandă așa: Concentrați-vă întotdeauna pe simplificare, reducere și eliminare. Și mențineți-vă atenția asupra lucrurilor importante. ” Autorul ne sugerează faptul că lucrurile mici stau la baza celor mari și că esența succesului este să creăm un succes major alcătuit din mai multe succese minore”.

Dacă veți citi acest ghid ca să îl numesc așa – veți descoperi cât de benefică este concentrarea pe prezent, identificarea esențialului și eliminarea a ceea ce nu este necesar sau important – esențialul fiind acel scop unic care te va ajuta să crești cât mai mult. Un exemplu este poezia haiku, alcătuită din doar 17 silabe, dar care este capabilă să îți transmită o idee, un sentiment sau emoție.

Concentrarea pe cel mult trei sarcini zilnice asigură o eficiență mai crescută și o mai mare probabilitate să le duci pe toate la capăt. Așa cum e și zicala – Nu alerga după doi iepuri pentru că nu o să prinzi niciunul. Nu te poți concentra dacă faci mai multe lucruri simultan, așadar ocupă-te de câte o singură sarcină o dată – “reduceți înainte să organizați”.

Setează-ți un obiectiv unic și concentrează-te asupra lui. Un obiectiv unic este de obicei un obiectiv care durează un an sau doi, oricum mai mult de șase luni. Divizează-l în sub-obiective, care să dureze maxim o lună sau două. Apoi împarte sub-obiectivele în obiective săptămânale și stabilește-ți o activitate zilnică, cu scopul de a îndeplini obiectivele săptămânale, apoi cele lunare și în final obiectivul unic. Ține minte: asumarea mai multor obiective simultan diluează energia, concentrarea și motivația.

“Mai mult cu mai puțin” este ușor de citit, structurată în două părți – una teoretică și una practică, deși accentul cade asupra lucrurilor de pus în practică. Fie ca simplitatea să aibă un rol mai important în viața voastră după ce lecturați această carte. Trăiți simplu și frumos!

Titlu românesc: Mai mult cu mai puțin
Titlu original:  The Power of Less
Autor: Leo Babauta
Editura românească: Publica
Număr de pagini: 167
Traducător: Irina Henegar

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s