O frumoasă zi cu ploaie


fucklikeagod:

I’m in love with this gif. Everything about it. The rain drizzling. The candle flickering. The colors. I love it.

god this is so relaxing

Rather fond of the rain, if I’m to be honest…

 

Shakespeare spunea că nimic nu este bun sau rău, ci gândirea noastră decide acest lucru. Între o zi cu soare și o zi cu ploaie ce alegi? Majoritatea vor alege cu siguranță prima variantă. Dar dacă vei prefera ziua cu ploaie, iată șase lucruri pe care doar o astfel de zi le poate aduce:

  1. Natura își schimbă haina atunci când plouă. Ai observat nuanțele pe care le îmbracă cerul, copacii, acoperișurile caselor până și asfaltul străzilor? Totul capătă o culoare mai intensă, de parcă ploaia trezește la viață o altă lume. O lume mai profundă. Nu mai tristă, nici mai sumbră. Mai purificată poate.

  2. Când plouă, nu-ți lua mereu umbrela cu tine. Riscă-te puțin. Până la urmă e doar apă, nu acid. Dansează puțin în ploaie, joacă-te cu voiciunea picăturilor de apă. Merită!

  3. O umbrelă apropie două suflete în timpul mersului. Apare o sincronicitate aparte și uneori nu doar în pași, ci și în inimă.

  4. Simți bucurie când ajungi la un refugiu, iar un ceai sau o ciocolată caldă intensifică sentimentul, ușurează și calmează ființa. Lichidul din interior aduce pace precum cel din exterior adus de natură.

  5. Ploaia apropie. La moleșeala căldurii din casă, se nasc cele mai frumoase povești, ascunse de felul lor, dar care se topesc în grai omenesc infuzate cu profunzime, adevăr și empatie.

  6. Odihnă. În aceste zile, natura își rezervă dreptul de a te trimite cât mai repede acasă, te îndeamnă să petreci mai mult timp cu familia, prietenii, ființele dragi. Ploaia creează un cadru intim, slab luminat tocmai pentru ca noi, oamenii, să răsărim și să oferim lumină, iubire și căldură. Să ne aprindem flacăra sufletului și să încălzim împreună o zi rece.

O zi cu ploaie poate fi foarte frumoasă. Uneori mult mai frumoasă decât una cu soare. Până la urmă e cam slabă percepția unui om care reduce peisajele la soare. Frumosul la soare. Ploaia poate aduce în egală măsură frumos în viețile noastre. Trebuie doar să-l observi, să-l accepți chiar dacă uneori asta înseamnă că trebuie să te uzi puțin. Poate că tot ce am zis eu mai sus este o imagine a fericirii abstracte. Cu toate astea, o fericire abstractă face mai mult decât lipsa fericirii. Tu alegi. Acum spune-mi, este o zi cu ploaie frumoasă?

Reclame

Un comentariu la “O frumoasă zi cu ploaie

  1. Simona Husaru spune:

    Cred că orice zi poate fi frumoasă, fie că e ea cu soare sau nu. Contează şi ce activităţi avem de făcut în acea zi. Personal, îmi plac şi zilele ploioase şi mi se pare atât de bine când pot să mă cuibăresc în casă la căldură şi să citesc sau să mă uit cum cad picăturile de ploaie în timp ce beau un ceai cald. ^ ^

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s