Vrei un update?


“Ai un sentiment ciudat atunci când ești pe cale să părăsești un loc. O să-ți fie dor atât de oamenii pe care îi iubești și îi lași în urmă, cât și de persoana care ești acum în acest moment pentru că nu o să mai fii așa vreodată.”  – Azar Nafisi

Schimbarea e dureroasă, dar necesară. Dar de ce trebuie să fie atât de multe schimbări? Suntem ca o aplicație la care o dată la ceva timp apare un update. Și trebuie să faci acel update. Ca să fii mai bun. Ca să crești. Să evoluezi. Dar o dată cu acel update, totul se schimbă. Puține lucruri rămân la fel, uneori prea puține pentru a mai identifica vechea aplicație. Vechi versus nou? Accepți updatarea? Mai jos aveți o mică povestioară:

Alex și Cristina sunt prieteni buni. Se cunosc de foarte mult timp, iar timpul le-a fost mereu alături. Update-urile s-au făcut aproximativ în același timp, actualizându-se unul pe celălalt în caz că cineva rămânea în urmă. Au intrat la liceu. Update reușit. Și-au luat carnetul de șoferi. Update reușit. Au luat BAC-ul. Update reușit. Au intrat la facultate. Update reușit. Facultăți în două orașe diferite, timp diferit. Update-uri diferite și apare disconcordanță între ele. Peste 6 luni, Alex și Cristina se întâlnesc. „Te-ai schimbat” este un gând comun. Update-uri amânate, ratate și evitate au dus la persoane cu totul noi. Persoane care mult timp au fost pe aceeași pagină, acum nu mai erau nici în aceeași carte. Timpul s-a ocupat cum a putut de fiecare, ducându-i pe căi noi, fără măcar să se gândească la acei doi prieteni buni care erau odată. “Așa apropiați erau?” Se spune că este trist că două linii paralele nu se întâlnesc niciodată. Dar este la fel de trist, dacă nu și mai trist, când două linii se intersectează și apoi pornesc în direcții total opuse. Destine paralele, care cu ceva timp în urmă erau atât de întrepătrunse încât părea unul singur. “Viața s-a întâmplat” spune Timpul. “Și distanța, ah, distanța, m-a făcut să-i uit pe acei doi prieteni. De ce nu mi-au zis că au rămas prieteni? De ce nu și-au făcut update-urile la timp?”

Schimbarea aduce cu sine lucruri noi, oameni noi, obiceiuri noi, locuri noi. Și uneori lucrurile vechi se inactivează dacă nu le oferi un update. Viața îți cere update-uri constant, dar ai grijă pentru că de-a lungul drumului, pierzi lucruri. Pierzi oameni. Multe se pierd fără update. Tu căror lucruri din viața ta vrei să le oferi un update? Ia-o în fața vieții, poate așa nu te mai surprinde așa mult schimbarea și nu ți se mai pare așa de bruscă. Ia-ți mai mult timp. Pentru că timpul nu iartă pe nimeni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s