Liniștea e în tine însuți


4

Există două tipuri de persoane pe acestă lume: cei calmi, care nu se pierd cu firea așa de ușor și cei care se aprind din orice lucru, oricât de neînsemnat. Ceea ce nu știu cei din a doua categorie este că oamenii calmi nu au fost dintotdeauna așa. Bine, măcar o parte din ei. Aceștia și-au dezvoltat această calitate în timp.

Este foarte important să cultivi această calitate pentru nenumăratele situații care devin mai bune când nu faci lucrurile impulsiv. Cuvintele și acțiunile au un anumit efect, pozitiv sau negativ, asupra celorlalți și dacă am fi mai calculați s-ar evita multe.

Am alcătuit o listă de modalități prin care poți să-ți cultivi sau dezvolți calmul pe care o poți citi mai jos.

  • Meditația este un timp pe care ți-l acorzi ție în totalitate, fără compromisuri. Nu trebuie să te concentrezi pe gândurile bune, nici să încerci să le îndepărtezi pe cele rele, ci să fii conștient de fiecare în parte. Acest timp ajută sufletul să se cunoască pe sine.
  • Vorbește cu cineva nu pentru a da un răspuns, ci pentru a înțelege mesajul. Ascultă ce au de spus, analizează limbajul corpului, conștientizează fiecare mișcare și vei înțelege mult mai mult decât dacă pur și simplu vei răspunde fără să gândești înainte.
  • Fii recunoscător pentru ceea ce ai și nu te gândi că îți va fi mai bine dacă vei avea diferite lucruri. În majoritatea cazurilor nu vei fi mai fericit, bunurile materiale nu te vor schimba, tu trebuie să muncești în fiecare zi pentru a schimba ceea ce nu îți place la tine.
  • Ignoră lucrurile care nu merită atenția și energia ta. Vei vedea că îți este mai bine așa.
  • Fii conștient de propriile greșeli și acceptă-le. Ești o ființă umană și ar fi fost chiar plictisitor dacă am fi fost perfecți.

“Cand nu îți găsești liniștea în tine însuți, degeaba o cauți în altă parte.” -Francois de la Rochefoucauld

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s