Viața e simplă când trăiești simplu


DSC_0120

Există foarte mulți oameni care se bucură pur și simplu de viață. Există și mai mulți oameni care nu reușesc să trăiască în adevăratul sens al cuvântului pentru că lasă lucrurile neînsemnate să le ocupe tot timpul prețios. Nu știu dacă știți povestea cu borcanul, dar o să v-o zic pentru că este importantă pentru subiectul acestui articol.

Un profesor de la universitate a scos un borcan de sticlă și o pungă de pietre, pe care le-a așezat în borcan până sus. Când a terminat, i-a întrebat pe studenți dacă borcanul e plin, iar toți au raspuns “Da”. Apoi, profesorul a scos niște pietre mai mici care și-au făcut loc printre cele mari și au încăput și ele în borcan. Punând aceeași întrebare, un student a răspuns: “Probabil că nu.” “Corect” a spus profesorul și a scos o pungă de nisip pe care a turnat-o în borcan până când acesta s-a umplut. De data aceasta, când profesorul a întrebat același lucru, toți studenții au zis “Nu!”. Așadar, profesorul a luat un vas cu apă pe care a turnat-o în borcan, fiind plin. Apoi i-a întrebat pe studenți: “Ce mare adevăr putem să învățăm din acest experiment?” Un student a răspuns: “Am învățat că oricât de încărcat ar fi programul nostru, întotdeauna ne putem face timp pentru mai multe întâlniri și proiecte.” “Nu”, a răspuns profesorul, “Ceea ce am învățat a fost că dacă nu punem pietrele mari primele în borcan, nu vor mai avea loc mai târziu. Pietrele mari sunt cele mai importante aspecte ale vieții noastre: familia, prietenii, sănătatea și acestea trebuie să fie primele, iar apoi nisipul.”

De aceea, în viața noastră au întâietate lucrurile importante, care vă aduc zâmbetul pe buze. Gandiți-vă la aceste lucruri și alocați-le timp. Nu vă lăsați înghițiți de probleme, de grijile care peste un an nu vor mai conta. Trăiți în prezent și eliberați-vă spiritul. Trăiți simplu!

Dacă veți avea o casă ordonată, un loc de muncă unde totul e organizat, până și fișierele de pe laptop și programele să vă satisfacă strictul necesar, atunci veți găsi că e mult mai simplu să vă organizați pe alte planuri. Așa că îndemnul meu, pe care și eu l-am pus în practică, este următorul:

  • Renunțați la toate hainele care nu vă mai vin, pe care nu le mai purtați și dăruiți-le altora care nu au. Sunt atât de mulți care au o nevoie mai mare de ele.
  • Sortați cărțile și duceți ceea ce nu vă mai interesează la o bibliotecă sau un anticariat.
  • Renunțați la site-urile care nu vă aduc niciun beneficiu, nu vă stimulează intelectual și în loc de asta faceți o plimbare alături de familie sau prieteni.

Viața e simplă când trăiești simplu!

Anunțuri

Un comentariu la “Viața e simplă când trăiești simplu

  1. Paul spune:

    E tare si foarte adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s