Să vrei, să ai și apoi ce?


like crazy

Ieri noapte am văzut filmul Like Crazy. Este un film romantic și realist, de un realism apăsător și dureros. Știi acel sentiment când îți dorești foarte mult ceva? Și atunci când în sfârșit obții acel ceva, sentimentul de fericire nu mai e nici pe departe așa cum ți-l imaginai. Pentru că l-ai obținut, nu știi ce să faci cu el. Nu știi să te mai bucuri de el sau nu mai poți. Pentru că a devenit ceva palbabil, real, nu mai este doar o dorință. Când dorința se îndeplinește, magia dispare. Așa și în viață, de multe ori uităm să ne bucurăm de călătorie pentru că vrem atât de mult să ajungem la destinație. Dar cine știe ce ne așteaptă acolo, cine ne poate garanta că se află măcar ceva acolo?

Like Crazy explorează profund această temă, prezentând o iubire foarte puternică, focul acesteia fiind chiar obstacolele prin care trec cele două personaje. La final, când problemele în sfârșit se rezolvă, când dorința de fericire se îndeplinește, constatăm uimiți că nu știm ce să facem cu ea. Când nu avem fericirea tânjim după ea, iar când o avem nu știm ce să facem. De exemplu, aștepți foarte mult vacanța de vară și știi sigur că o să fii fericit pentru că o să ai mult mai mult timp să faci lucrurile care îți plac, iar când vine te blochezi, simți că prea mult timp liber te sufocă. Pentru că nu știm să ne bucurăm de prezent. Pentru că frumusețea vieții constă în lupta cu greutățile ei. Lăsând filozofia fericirii nefericite, filmul ne învață următoarele:

1. Dacă simți în inima ta că aceea este persoana potrivită, spune-i. Pune mâna pe telefon și vorbește. Anna, personajul principal feminin îi spune: „The things that we have with each other, I don’t have with any other person, with any other human being, apart from you”. Dacă simți aceea conexiune, legătură specială, spune! Mai bine să zici și să fii respins, decât să nu zici deloc. Între a primi un refuz și a nu mărturisi ce simți cu adevărat, trebuie să alegi mereu să primești un refuz.

2. Spontaneitatea te face să simți că trăiești cu adevărat. Vrei să pleci undeva? Pleacă acum. Nu mai aștepta. Tu unde vrei să mergi?

3. Persoana iubită te poate ajuta să vezi lucruri pe care în mod normal nu le puteai vedea singur. Te ajută să te descoperi, să te redescoperi, iubirea revelează ființa.

4. Ai curaj, crede în tine și în iubirea ta și luptă pentru ea!

5. Un lucru dăruit cu iubire, facut cu suflet este cel mai frumos lucru pe care îl poți oferi cuiva.

6. O persoană pe care o iubești va fi mereu o parte din tine. Te va insoți permanent și mereu veți fi împreună chiar dacă sunteți departe unul de celălalt. Distanța e uneori o iluzie. Distanța e inexistentă în inimă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s