Exerciţii de echilibru de Tudor Chirilă


Recenzia cărţii este sponsorizată de librăria online Libris, unde mai puteţi găsi o mulţime de alte cărţi online, precum şi pe cea de faţă pe care o puteţi comanda cu un click aici.

“Poţi să te conformezi şi să alegi să mori în fiecare zi sau poţi să alegi să te naşti în fiecare zi. Sau poate nu poţi să alegi nimic.”

Superficialitate şi profunzime. Lumină şi umbră. Între aceste două noţiuni oscilează această carte, care reuşeşte până la urmă să îşi găsească un echilibru.

“Exerciţii de echilibru” de Tudor Chirilă este o carte pe care am dorit-o fiindcă am auzit fragmente din aceasta pe la radio (care m-au impresionat în mod plăcut ) şi tot dădeam peste fel de fel de citate mai oriunde mă uitam pe internet. Desigur că mi-a stârnit curiozitatea şi eu ce să fac dacă nu să mi-o satisfac? Şi aşa am citit cartea.

Eu, personal, nu i-am găsit un echilibru propriu-zis romanului, ci mai degrabă am sesizat o răzvrătire permanentă şi o dorinţă de non-conformism foarte puternică. Paleta de sentimente pe care autorul le exprimă prin cuvinte este destul de vastă, iar modul în care acesta se joacă prin cuvinte, cum le răstalmăceşte şi le oferă diferite conotaţii şi noi sensuri este extraordinar.

Ar fi multe de disecat la acest roman, la aceste gânduri aşternute pe hârtie, dar cel mai important lucru de menţionat este că Tudor Chirilă exprimă emoţie atingând multe teme şi reflecţii asupra vieţii, dând propria interpretare la concepte precum: iubire, natură, divinitate, muzică precum şi altele.

De asemenea, multe poveşti şi povestiri mi-au dat de gândit şi aşa cum obişnuiesc să fac, am extras şi citate pe care vi le voi prezenta intr-o nouă ediţie a rubricii Quotes to remember pentru că sunt destul de multe.

Căutaţi şi voi despre Tudor Chirilă, ascultaţi intrări din jurnalul său publicat sub denumirea „Exerciţii de echilibru” şi dacă vă place, cautaţi şi cartea, ca să cunoaşteţi mai bine un suflet.

Titlu românesc: Exerciţii de echilibru
Autor: Tudor Chirilă
Editura românească: Polirom
Număr de pagini: 392

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s