Plicuri acoperite de zăpadă


 E Ajunul Crăciunului. Afară ninge cu fulgi mari și pufoși, iar pe fereastră sunt flori de gheață. În casă e cald și miroase a brad și a cozonac. Copii stau liniștiți lângă brad și citesc o carte de povești cu Moș Crăciun, luminițele jucându-se pe fețele lor. Deodată se aude un ciocănit în ușă: e poștașul care aduce o scrisoare înghețată, purtând timbru de la Polul Nord. Copii sunt mirați și o deschid cu încântare, văzând un scris tremurat și un desen frumos cu un bătrânel și niște elfi lângă el.

 Aceste scrisori veneau în fiecare an la ușa familiei Tolkien, către John, Michael, Christopher și Priscilla, și sunt prezentate într-un mod magic în cartea “Scrisori de la Moș Crăciun”. Descriau pățanii amuzante de-a lungul anului, ca și: cum au fugit toți renii împânzind întregul Pol Nord, cum Ursul-Polar s-a cățărat pe vârful Polului ca să caute gluga moșului, dar Polul s-a rupt la mijloc și a căzut pe acoperișul casei lui Moș Crăciun, iar bietul urs a aterizat direct în sufrageria moșului, cum s-a sfărâmat Luna în patru bucăți, stelele desprinzându-se de la locul lor, Omul-din-Lună căzând în grădina din spatele casei moșului, cum au fost invadați de goblini, cum s-au luptat și câte stricăciuni au provocat de le-a trebuit o vară întreagă ca să repare tot.

 Scrisorile pline de umor erau scrise de Moș Crăciun de cele mai multe ori, dar câteodată, când nu avea timp le scria Ursul-Polar, care i-a învățat pe copii și alfabetul goblinilor, sau secretarul moșului, Ilbereth, care avea un scris foarte caligrafic și subțire.

 Aceste scrisori au continuat timp de 23 de ani, 23 de Crăciunuri, timp în care moșul a scris copiilor mulțumindu-le pentru scrisorile lor și sperând să le placă cadourile trimise.

 Cred că aceste scrisori magice păstrează foarte bine spiritul și farmecul Crăciunului, într-un mod pe cât de frumos, pe atât de amuzant. Cartea această te face să-ți amintești cu câtă plăcere așteptai să vină Moș Crăciun, să vezi ce cadou primești și să încerci să-l vezi. Cu siguranță cartea aprinde o mică scânteie în sufletele voastre amintindu-vă de modul în care petreceți Crăciunul alături de cei dragi.

“Dar e timpul să închei

 Pentru ca mesagerii mei

 Să ducă mesajul meu

 La timp în orașul tău.

 Avem mii de pocnitori

 Și vin bun de sărbători.

 Să bem, să ne bucurăm!

 Noi cu toții îți urăm

 Crăciun cald si luminos,

 Un An Nou bun si frumos!”

                             Cu drag,                             

Mos Crăciun

                                                Ursul-Polar

                                                     Ilbereth

Paksu si Volkotukka”

Anunțuri

Un comentariu la “Plicuri acoperite de zăpadă

  1. Anca spune:

    Ce draguta pare! 😡 Uite ca de cartea asta nu stiam…. 😕

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s