Tu crezi în magie?


“Cine nu crede în magie nu o va descoperi niciodată.”

Mai ţineţi minte acea perioadă magică a vieţii din copilărie, când credeam în Zâna Măseluţă şi Moş Crăciun şi când chiar şi cele mai mărunte lucruri ne umpleau de entuziasm?  Inima noastră era plină de bucurie, imaginaţia nu cunoştea limite şi eram convinşi că viaţa este magică. Şi dacă suntem adulţi nu mai putem crede aceasta? Ne-ar face lipsiti de maturitate? Nu. Noi nu mai vedem magia fiindcă am “stins” praful magic din noi cu toate problemele şi grijile pe care ni le facem zilnic. Toate astea datorită faptului că mulţi dintre noi pierdem perspectiva magică asupra vieţii pe masură ce creştem, un lucru trist şi de asemenea o greşeală enormă. Partea bună este că putem să readucem magia în inimile noastre.

Cartea de faţă îşi propune să ne demonstreze că magia în care am crezut cândva este cât se poate de reală, în timp ce perspectiva adultului dezamăgit de viaţă şi neîncrezător este falsă. Magia vieţii chiar este reală şi acest lucru trebuie să ne intre foarte bine în cap. Este la fel de reală precum suntem şi noi.  Şi această carte ne învaţă cum să procedăm pentru a readuce magia în existenţa noastră.

Dacă în prima carte recenzată pe blog de această autoare – „Secretul” secretul era legea atracţiei, în cartea de faţă secretul îl constituie recunoştinţa şi puterea uimitoare a acesteia.

„Celui care îşi exprimă recunoştinţa i se va mai da şi va trăi în abundenţă. Celui care nu îşi exprimă recunoştinţa i se va lua chiar şi ceea ce are.

Newton a spus: “Oricărei acţiuni i se opune o reacţie egală şi contrară” şi aplicând conceptul de recunoştinţă rezultă cam aşa: orice acţiune de dăruire generează inevitabil o reacţie opusă de primire. Aşadar, dacă vrei să primeşti, trebuie să începi prin a dărui. Aceasta este legea.

“Când te trezeşti dimineaţa, mulţumeşte pentru lumina zorilor, pentru viaţa ta şi pentru vitalitatea de care te bucuri. Oferă mulţumiri pentru hrana pe care o consumi şi pentru bucuria de a trăi pe acest pământ. Dacă nu găseşti niciun motiv de recunoştinţă, vina îţi aparţine ţie, nu Universului.”

Absenţa recunoştinţei echivalează cu nerecunoştinţa, iar cine este nerecunoscător nu numai că nu oferă nimic, dar chiar ia ceva cu forţă, considerând că i se cuvine.

În carte veţi găsi 28 de tehnici magice, special concepute pentru a te ajuta să aplici puterea recunoştinţei. Astfel, această carte se citeşte pas cu pas, cu câte un strop de magie in fiecare zi ca să nu ni se aplece.

Magia este o carte care se citeşte în 28 de zile. Nici mai mult nici mai puţin Cartea necesită timp acordat, răbdare şi bunăvoire. Prin parcurgerea acestor tehnici şi a acestui interval de timp veţi putea să transformaţi recunoştinţa într-o obişnuinţă şi într-un mod de viaţă. De aceea, e foarte important să nu ratezi nicio zi de practică, o dată ce le-ai început. „Cunoaşterea este o comoară, dar cheia care permite accesul la ea este practica.

Ar mai fi multe de spus, dar cred că restul trebuie să le descoperiţi singuri. Veţi vedea că multe tehnici vă vor surprinde şi vă vor crea nişte senzaţii foarte plăcute. Eu mi-am făcut datoria şi v-am anunţat despre această comoară literară. Întrebarea e acum: Veţi deschide acest cufăr al cunoaşterii? Încercaţi! Chiar nu aveţi ce pierde, ci din contră, numai de câştigat. Cartea vă va încanta sufletul prin textul acesteia şi privirea prin ilustraţiile minunat realizate.

„Fie ca Magia să îţi permită accesul la o lume nouă şi să îţi aducă bucurie atât timp cât trăieşti.” Iar eu vă mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc pentru că m-aţi citit până la capăt, în vremuri în care timpul e atât de preţios şi răbdarea atât de scurtă.

Magia de Rhonda Byrne poate fi comandată de aici, de pe site-ul librăriei online, Libris. Pe lângă aceasta, de la Libris mai puteţi comanda şi alte cărţi online.

Titlu românesc: Magia
Titlu original: The Magic
Autor: Rhonda Byrne
Editura românească: Adevăr Divin
Număr de pagini: 265
Traducător: Cristian Hanu
Nota: 10

Anunțuri

3 comentarii la “Tu crezi în magie?

  1. Daniela spune:

    Oh. Wow sunt speechless. Nu-mi gasesc cuvintele potrivite, incat sa nu stric magia acestei recenzii. Tot ceea ce pot sa spun: Bravo, Alex! Cuvintele tale intelepte ma inspira. 😀

    • Alex spune:

      Daniela, multumesc mult de tot! Inseamna foarte mult pentru mine ceea ce mi-ai spus! Si cartea e chiar magica, recenzia..mai putin. 😀

  2. […] personală. Pentru mai multe detalii, aveţi aici recenzia la cartea “Secretul”, iar aici la […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s