Emoţii date pe faţă de Paul Ekman


Emoţii date pe faţă„Emoţiile ne salvează viaţa, dar pot s-o şi distrugă. Ne împing să acţionăm aparent rezonabil, dar şi în moduri pe care ajungem să le regretăm. Scopul meu este acela de a-i ajuta pe cititori să-şi înţeleagă şi să-şi îmbunătăţească viaţa emoţională. Mă uimeşte că, până foarte de curând, oamenii de ştiinţă, precum şi nespecialiştii au ştiut foarte puţine lucruri despre emoţii, deşi ele joacă un rol esenţial în viaţa fiecăruia.” (Paul Ekman)

Paul Ekman este unul dintre cei mai importanți psihologi, fiind în expresii faciale și emoțiile umane. El a jucat un rol important în descoperirea legăturii dintre expresiile faciale sau gesturile pe care le facem și emoțiile din spatele acestora. Cartea “Emoții date pe față” prezintă într-un mod accesibil informații prețioase despre importanța emoțiilor în viețile noastre, comportamentul nostrum și oferă la sfârșit un test cu fotografii explicite, prin care puteți verifica cât de bine înțelegeți expresiile.

Ceea ce încearcă această carte să ne învețe este să reușim să ne controlăm mai bine emoțiile, să acționăm fără ca acestea să ne împiedice și să identificăm la alte persoane unele emoții care de multe ori sunt invizibile.

Paul Ekman, după multe teste în locuri în care nu exista tehnologie sau fotografii, a ajuns la concluzia că sentimentele sunt universale, la fiecare ființă umană se manifestă mai mult sau mai puțin în același fel. Există 5 capitole care analizează pe rând tristeţea şi agonia, mânia, uimirea şi frica, dezgustul şi dispreţul, și sentimentele de placere. Pentru fiecare dintre aceste sentimente, autorul prezintă cauzele emoţiei, modul de manifestare, cum să recunoşti acel sentiment în tine însuţi, în ceilalţi şi cum trebuie să prelucrezi aceste informaţii obţinute despre cei din jur.

Serialul “Lie to me” este bazat pe această carte, așa că este un alt mod de a învăța cât mai multe lucruri despre acest domeniu. Consider că această carte este un real ajutor, atât pentru a-i înțelege mai bine pe ceilalți, dar și pe tine. Informațiile oferite sunt foarte utile și oricine ar trebui să știe mai multe despre o parte importantă din viața lor, emoțiile.

Titlu românesc: Emoţii date pe faţă
Titlu original: Emotions Revealed. Understanding Faces and Feelings
Autor: Paul Ekman
Editura românească: Trei
Număr de pagini: 352

Traducător: Mihaela Costea şi Silviu Gherman

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Anunțuri

2 comentarii la “Emoţii date pe faţă de Paul Ekman

  1. Patty spune:

    Foarte interesanta cartea, cred ca este esentiala pentru a reusi sa cunoastem mai bine pe oamenii din jurul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s