Umbra nopții de Andrea Cremer


Umbra nopții, scrisă de Andrea Cremer, spune povestea unei fete prinsă între destinul ei și chemarea inimii. Ren Laroche este masculul alfa din cealaltă haită, totodată fiind cel cu care Calla trebuie să se unească pentru a forma noua haită, numită Haldis. Însă, se întâmplă ceva care o determină pe Calla să nu mai fie atât de sigură pe viitorul ei alături de Ren.

În timp ce patrula, îl găsește pe Shay și îl salvează de la atacul unui urs. Acest lucru este însă interzis în lumea lor și de aceea Calla speră că băiatul nu-și va aminti de ea. Ea află la scurt timp după aceea că Shay învață la aceeași școală și că își amintește de ea. El află din ce în ce mai multe despre Gardieni, Păzitori și Căutători, descoperiri pe care le împărtășește cu Calla.

“Înainte să-l cunosc pe Shay, nu râsesem niciodată cu atâta poftă, simțindu-mă atât de liberă. Dar chiar dacă acum îmi permiteam să râd nu puteam să nu mă întreb dacă nu cumva, odată cu uniunea, Shay avea să dispară și, odată cu el, și șansa de a mă mai simți vreodată ca acum.”

Calla este uimită de felul în care o face Shay să se simtă, dar îi place foarte mult și de Ren și știe că ar putea ajunge să-l iubească. Dar ceea ce va descoperi împreună cu Shay o face să se îndoiască de tot ce a crezut până acum, să pună sub semnul întrebării dacă uniunea cu Ren este ceea ce pare să fie. Calla se simte neajutorată, în mijlocul unui război pe care nu știe să-l controleze.

“În calitate de alfa îi puteam ajuta pe membrii haitei mele să obțină ceea ce își doreau, dar nu exista nimeni care să poată face același lucru pentru mine.”

Mi-a plăcut foarte mult acțiunea,  felul în care este conturată Calla, cu toate calitățile și defectele, cum este influențată de ce îi spune rațiunea, dar acționează ascultându-și inima. Ea este exact tipul de eroină aflată în conflict între dragoste si datorie, care încearcă să facă ceea ce trebuie. Pot să zic că este una din cele mai bune cărți cu vârcolaci pe care am citit-o până acum și o recomand iubitorilor acestui gen. La sfârșitul acestei cărti puteți citi un fragment din următorul volum, Blestemul Lupilor.

Titlu românesc: Umbra nopții
Titlu original: Nightshade
Autor: Andrea Cremer
Editura românească: Litera
Număr de pagini: 400

Traducător: Smaranda Câmpeanu

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Anunțuri

4 comentarii la “Umbra nopții de Andrea Cremer

  1. Patty spune:

    M-ai facut curioasa cu recenzia asta. Chiar pare interesanta cartea.

  2. cred ca esti prima care nu spune ca-i lipseste cartii ceva ca sa fie cu adevarat buna…si pe mine ma tenteaza cartea.

  3. Iulia spune:

    vreau sa cumpar neaparat cartea,in plus are cu ceea ce-mi place mie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s