Moartă şi înviată, Madison Avery#2 de Kim Harrison


Aventura lui Madison continuă şi în al doilea volum în acelaşi stil ca în primul. Devenită cronometror al întunericului, adolescenta încearcă acum să-şi împace responsabilităţile şi convingerile.

Fata ce până acum se ghida după liberul arbitru descoperă că fiecare problemă poate fi privită în cel puţin două feluri. Aşa că învaţă să accepte şi încearcă să rezolve situaţiile ce apar aşa încat să împace ambele tabere, atât întunericul (faţă de care are responsabilităţi) cât şi lumina ( cu care este de acord). Aşa cum întunericul dezvoltă o parte bună, la fel şi lumina se dovedeşte a avea ceva rău în ea. Ron, cronometrorul luminii se dovedeşte a servi un scop personal. Întrebarea e cât de departe poate ajunge?

Madison primeşte prima ei ocazie de a dovedi că cele două tabere pot lucra împreună spre un scop ce poate deveni comun. Numai că încercarea nu se putea să fie uşoară. Cum nu se putea mai bine, îi lipseşte un cronometror al întunericului care să o ajute şi să îi fie mentor, Ron e împotriva ei, serafimii nu cred că va reuşi, puterile ei sunt abia la început şi cireaşa de pe tort, lupta cumva împotriva convingerilor ei. Încercarea de a convinge un puşti să nu îşi ducă planul de a introduce un virus în calculatoarele unui spital la bun sfârşit, e aproape un infern în aceste condiţii. Barnabas o susţine, iar Nakita a promis să nu intervină pentru a-l spinteca decât în ultimă instanţă.

Totul în timp ce trebuie să păstreze aparenţele în jumătatea ei de viaţă „normală”. În fond, are un tată pe care trebuie să îl ţină departe de tot şi un iubit pe care trebuie să îl protejeze .

Ei da,Madison, descurcă-te cu asta! Vei reuşi?

Volumul mi-a lăsat un gust ciudat. Cartea mă duce din ce în ce mai mult cu gândul la o carte de benzi desenate foarte slăbuţă din punct de vedere al acţiunii şi fără desene pe deasupra. E ca şi cum îi lipseşte tot ceea ce ar trebui să aibă. Acest al doilea volum a descris un episod extrem de scurt, parcă nu mi-a spus mai nimic. Aveam aşteptări mari din moment ce nici primul volum nu m-a mulţumit.

Incercaţi-o, ca să putem discuta . Aştept părerile voastre!

Titlu românesc: Moartă şi Înviată
Titlu original: Early to Death, Early to Rise
Autor: Kim Harrison
Editura românească: CORINTeens
Număr de pagini: 254

Traducător: Laura Blebea

Anunțuri

6 comentarii la “Moartă şi înviată, Madison Avery#2 de Kim Harrison

  1. Patty spune:

    Sa stii ca si eu am ramas cu un gust amar dupa ce am citit-o. Nu m asteptam sa fie totul atat de lipsit de substanta. Probabil ca in volumul 3 se vor aseza toate asa cum trebuie, dar sincera sa fiu am ramas dezamagita de aceasta serie.

  2. Giddusadik spune:

    Imi place ca recenzia este sincera. Ti-ai spus punctul de vedere si ceea ce ai crezut cu adevarat despre carte.
    Eu inca nu am citit seria, am deja primul volum, dar care ma asteapta de ceva timp pe raftul bibliotecii sa il citesc 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s