The perks of being a wallflower de Stephen Chbosky


Mai nou, Librăria online Libris ne oferă cărţi în engleză, ceea ce este o oportunitate extraordinară pentru cei care işi doresc să citească o carte care nu a fost încă tradusă la noi în ţară.

“… I guess we are who we are for a lot of reasons. And maybe we’ll never know most of them. But even if we don’t have the power to choose where we come from, we can still choose where we go from there. We can still do things. And we can try to feel okay about them

The perks of being a wallflower de Stephen Chbosky este prima mea carte în engleză pe care am reuşit să o duc până la capăt. Şi acest lucru se datorează faptului că mi-a plăcut foarte mult. The perks of being a wallflower intră în categoria acelor cărţi de suflet, de care o să-ţi aduci mereu aminte pentru că pe lângă o poveste împărtăşită, aceasta îţi oferă o lecţie de viaţă, te învaţă să iei seamă chiar si de lucrurile mici, te schimbă. We accept the love we think we deserve”. Nu ştiu cum să mă exprim mai bine ca să vă spun că această carte e deosebită şi că trebuie citită de adolescenţii care sunt acum la liceu sau de cei care vor urma să ajungă liceeni. Pentru că oricine poate învăţa ceva din experienţa lui Charlie, din greşelile lui pentru ca noi să le observăm când vor ajunge şi în viaţa noastră şi să încercăm să le evităm. Voi stiţi ce înseamnă titlul cărţii? Eu nu ştiam exact şi am de gând să-l explic pentru aceia dintre voi care nu îl înţeleg sau au neclarităţi. În română, ar veni cam Avantajele de a fi un timid. Personajul nostru principal, Charlie, este un timid şi un introvertit şi acest lucru îi va face grea adaptarea la o nouă treaptă din viaţa sa, şi anume liceul. Însa, de-a lungul cărţii, Charlie se transformă, se schimbă şi devine o persoană deschisă cu doi prieteni deosebiţi – Sam şi Patrick. Nu pot să nu mă mai repet încă o dată şi să spun că romanul mi-a plăcut enorm, dar în special m-a învăţat foarte multe lucruri pe care le treceam cu vederea, m-a făcut să le conştientizez, m-a luminat.

O mare lecţie pe care am deprins-o din carte este faptul că trebuie sa ieşi din anonimitate, să-ţi trăieşti viaţa cu adevărat şi să încerci să te bucuri de fiecare etapă a acesteia, în cazul de faţă liceul, pentru că oricât de rău ar părea la final vei vedea că a fost o experienţă specială şi unică. Things change. And friends leave. Life doesn’t stop for anybody. Pentru că dacă nu te bucuri şi te închizi în tine, vei rămâne numai cu regrete. A ceea ce a fost şi ceea ce ar fi putut fi. Daca participai.Pentru ca Charlie învaţă să participe. Şi asta face totul, indiferent că se va dovedi rău sau bine, important e că ai facut ceea ce ai făcut pentru că al tău rămâne.So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.

Un lucru care m-a amuzat este percepţia lui Charlie cum că ultima carte citită este preferata. Şi mi s-a părut chiar adevărat, adică citind numai cărţi bune până la urmă preferata vei spune că este ultima citită, pentru că este mai proaspătă în memorie şi sentimentele tale nu s-au răcit fiindcă tu încă mai eşti implicat în poveste.

O altă idee care mi-a dat de gândit este aceea că fiecare mamă are nevoie ca noi să avem nevoie de ea. Pentru că noi îi dăm un fel de scop. Ce s-ar face o mamă dacă nu ne-ar mai bate la cap să ne facem curat în cameră şi ce ne-am face noi dacă ea nu ne-ar mai bate la cap să o facem. Impulsiv, am zice foarte bine. Dar apoi am realiza că nu e aşa. Fiecare are nevoie de o mamă aşa cum şi ea reciproc are nevoie de noi.

Cartea m-a mai încântat şi prin cărţile şi melodiile despre care vorbeşte Charlie, stârnindu-mi un mare interes. “…And even if somebody else has it much worse, that doesn’t really change the fact that you have what you have.” Un singur lucru a fost care m-a luat total prin surprindere şi m-a întristat spre sfârşitul cărţii. O să îl aflaţi dacă vă hotărâţi să citiţi cartea. Mă bucur că Charlie a trecut peste aceasta cu bine.

The perks of being a wallflower este o carte emoţionantă despre prietenie, iubire şi reflecţii asupra vieţii, formată numai din scrisori şi scrisă într-un mod atât de cald şi de iubitor, încât simţi că autorul ţi-ar fi un prieten. Ultima mea carte citită se numeşte The perks of being a wallflower. Şi ea este preferata mea.

Things are good with me, and even when they’re not, they will be soon enough.”

De asemenea, ecranizarea cărţii va apărea anul acesta şi în distribuţie întalnim actori celebri precum Logan Lerman (Percy Jackson si Olimpienii), Emma Watson (Harry Potter), Nina Dobrev (Jurnalele Vampirilor) şi Kate Walsh (Anatomia lui Grey).

Cartea poate fi comandată de aici, de pe site-ul librăriei online, Libris.

Şi vă las şi melodia preferată a lui Charlie, care m-a cucerit şi pe mine.

Titlu : The perks of being a wallflower
Autor: Stephen Chbosky
Editura românească: Pocket Books
Număr de pagini: 232
Nota: 10

Anunțuri

12 comentarii la “The perks of being a wallflower de Stephen Chbosky

 1. Elena Zaharia spune:

  De abia astept sa apara filmul!! Logan=P~ Pacat ca nu a aparut cartea si la noi… 😦

 2. Patty spune:

  Am asteptat recenzia asta inca de cand am aflat ca ai cumparat cartea 🙂 Si pot spune ca m-ai convins, o sa mi-o comand si eu 😀

 3. Ramona Alexis spune:

  Imi place recenzia. 🙂 Iar cartea imi face cu ochiul, poate ii fac o invitatie la mine in biblioteca:))

 4. […] vizualizări a avut azi postarea cu recenzia cărţii, pe care dacă nu aţi citit-o, o găsiţi aici. Like this:LikeBe the first to like this […]

 5. Rominaa spune:

  De unde ai cumparat cartea ?

 6. Superb post ! şi eu vreau să îmi cumpăr cartea , sunt în procesul de strângere a banilor deocamdată 🙂 Uh , superb blog fetelor >:D<

 7. […]   The perks of being a wallflower de Stephen Chbosky. […]

 8. D spune:

  De abia astept sa citesc cartea! – e bine ca mi-ai imprumutat-o si mai convins sa urmaresc si filmul! :))
  Super quotes si ma bucur ca am acum o tema de weekend – citirea cartii! Sunt sigura ca o sa imi placa la fel de mult ca filmul. ❤

 9. Diana spune:

  Frumoasa recenzie! Ai reusit sa surprinzi cu succes esentialul cartii si cei care nu au urmarit filmul cu siguranta vor fi impinsi sa cumpere cartea.
  O lectie de viata formidabila si un personaj in care sunt intruchipate atatea emotii incat povestea lui Charlie e cu totul aparte.
  Abia astept sa mi-o achizitionez in limba romana!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s