Și dacă e adevărat… de Marc Levy


“Ce-o să-ți spun nu e ușor de înțeles, e imposibil de admis, dar dacă ai vrea să-mi asculți povestea, dacă ai vrea să ai încredere în mine, atunci poate că vei sfârși prin a mă crede și asta e foarte important fiindcă ești, fără să știi, singura persoană din lume cu care pot imparți acest secret.”

Cartea Și dacă e adevărat… este o carte ușoară, plină de umor și neprevăzut, cu niște personaje haioase, dar care știu să îți dea niște lecții de viață valoroase. Marc Levy are un stil foarte simplu, dar extrem de frumos. Când citești cărțile lui Levy, ți se pare că plutești în altă lume, paginile trec cu repeziciune și la sfârșit ești aruncat înapoi în realitate. Dar ceea ce trăiești în carte este neprețuit.

Lauren, internă la medicină, are un grav accident de mașină în urma căruia intră în comă. Însă spiritul ei nu-și găsește liniștea și începe să se ducă în locuri familiare: la spital, în fostul ei apartament sau în apartamentul mamei ei. Dar, atunci când în baie intră noul locatar al apartamentului ei, are o mare surpriză: o poate vedea. De aici începe o cursă contra timp pentru a o salva pe Lauren și a încerca să o readucă la viață. Ușor, dar sigur, Arthur se îndrăgostește de frumoasa fantomă, însă trebuie să realizeze că ea este doar un spirit fără corp.

Povestea celor doi m-a făcut să mă gândesc că iubirea poate apărea oriunde, între oricine, oricât de diferiți ar fi aceștia și oricare ar fi barierele care sunt între cei doi. Iubirea lor este inocentă și cât se poate de sinceră, lipsită de minciuni. Un lucru frumos, pe care îl mai învățăm din această poveste este ca iubirea te poate face să acționezi nebunesc, însă adevărații prieteni sunt cei care te ajută fără să pună întrebări sau să se îndoiască de tine.

“Dacă ea credea că el nu reflectase înainte de a se angaja în povestea asta, avea foarte mare dreptate. Nu reflectase absolut deloc. Pentru că tocmai atunci când calculezi, când analizezi argumentele pro și contra, îți trece viața și nu se petrece nimic.”

Exact aceasta este învățătura pe care ar trebui să o tragem: că în viață contează să trăiești fiecare clipă, să te bucuri de fiecare lucru, bun sau rău, pentru că, în final, va fi o experiență care te va învăța ceva nou. Iar toate aceste lucruri adunate vor constitui persoana care vei fi.

Titlu românesc: Și dacă e adevărat…
Titlu original: Et si c’était vrai…
Autor:  Marc Levy
Editura românească: Trei
Număr de pagini: 226

Traducător: Vasile Zincenco

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Anunțuri

Un comentariu la “Și dacă e adevărat… de Marc Levy

  1. Miha Mihaella spune:

    Interesanta cartea , cred ca o s-o citesc si eu .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s