The Vow – Jurământul


„Cum ar fi dacă, dintr-o dată, fiinţa iubită  nu v-ar mai recunoaşte ?”

Imi era dor de un film bun, din moment ce in ultima vreme nu prea mai gasesti asa ceva. Un film care sa te emotioneze, sa-ti transmita un mesaj din care sa poti invata ceva. Un astfel de film este The Vow. The Vow este o drama romantica, cu o doza semnificativa de tristete, dar care reuseste pana la urma sa te relaxeze si sa te lase cu zambetul pe buze.  Mie mi-a placut foarte mult si faptul ca este inspirat dintr-o poveste adevarata este un plus. Filmul ne invata sa luptam si sa nu renuntam niciodata la persoana iubita, mai ales in momentele grele, sa ne respectam juramantul facut – la bine si la rau. Sa constientizam faptul ca a te da batut, a renunta nu este o optiune atunci cand iubesti acea persoana. 😦 Vi-l recomand cu caldura!

Sinopsis:

Paige (interpretată de Rachel McAdams) şi Leo (interpretat de Channing Tatum) sunt căsătoriţi şi se iubesc la nebunie. Ambii sunt artişti de succes în Chicago. Într-o noapte cu ninsoare deasă, cei doi sunt victimele unui accident de maşină. Leo scapă nevătămat, însă Paige are leziuni cerebrale, care îi şterg din memorie toate amintirile legate de relaţia cu soţul său. La ieşirea din comă, Leo este pentru ea un străin.

Dintr-o dată, Leo se trezeşte în situaţia de a lua de la capăt o relaţie la care visase toată viaţa şi de a-i recuceri inima soţiei sale. În urma traumatismului cranian, Paige se crede cu cinci ani în urmă, pe vremea când era studentă la Drept, înainte de a-l cunoaşte pe Leo. Viaţa sa actuală îi este complet străină. Nu înţelege de ce se află departe de părinţii săi (interpretaţi de Jessica Lange şi Sam Neill), îi lipseşte garderoba sa “conservatoare” şi nu vede niciun motiv pentru care ar fi renunţat la facultate şi la promiţătoarea carieră de avocat. Pentru a înrăutăţi situaţia, Paige se crede încă logodită cu omul de afaceri Jeremy (interpretat de Scott Speedman), şi refuză relaţia cu Leo şi stilul său de viaţă neconvenţional, ca şi cum nu l-ar fi iubit niciodată.

Cum însănătoşirea lui Paige şi revenirea memoriei pare ceva imposibil, Leo este cuprins de teamă – aceea că a pierdut-o pentru totdeauna pe marea iubire a vieţii sale. Refuzând să se dea bătut, el se hotărăşte să ia totul de la capăt şi o curtează pe Paige ca şi cum de-abia s-ar fi cunoscut, în speranţa că aceasta se va îndrăgosti din nou de el. Astfel, Leo va trece printr-o grea încercare, în cursul căreia va înţelege exact sensul iubirii, al onestităţii şi al jurământului făcut la căsătorie.

Citate:

 • “I vow to help you love life, to always hold you with tenderness and to have the patience that love demands, to speak when words are needed and to share the silence when they are not and to live within the warmth of your heart and always call it home.” – Paige.
 • “I vow to fiercely love you in all your forms, now and forever. I promise to never forget that this is a once in a lifetime love. I vow to love you, and no matter what challenges might carry us apart, we will always find a way back to each other.” – Leo.
 • “I chose to stay with him for all the things that he did right and not leave him for one thing that he did wrong. I chose to forgive him.
 • “How do you look at the person you love and tell yourself, its time to walk away?”
Trailer:
Durata filmului: 104 min
Nota: 9.5
Reclame

12 comentarii la “The Vow – Jurământul

 1. Mi-a placut filmul, mai ales ca e bazat pe fapte reale :). Si au fost reuniti 2 actori din alte doua filme, The notebook si Dear John.

 2. adriyann spune:

  Si mie mi-a plăcut foarte mult. Cei de la cinematograful meu mi-au oferit posterul când am ieșit din sala. 😀
  Mi-am comandat cartea de pe Book Depo. 🙂

 3. Crisu spune:

  mi-a placut filmul muuuuuult ❤

 4. -D- spune:

  Am vazut filmul Superb, mie mi-a placut foarte mult ^^

 5. Florentina spune:

  Stiti cumva unde pot gasi cartea?

 6. Angelica spune:

  A fost frumos dar putea sa-i revina memoria lui Paige. Asta m-a intristat. Ma asteptam sa-si revina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s