Cele cinci secrete ale vieții fericite de John Izzo


Această carte pornește de la o premisă simplă: nu trebuie să așteptăm bătrânețea pentru a deveni înțelepți. Putem descoperi secretele vieții la orice vârstă și, cu cât le descoperim mai repede, cu atât viața noastră va fi mai împlinită.”

John Izzo ne propune în această carte câteva clipe de meditare asupra vieții noastre și a fericirii. Cartea este în sine un mare semn de întrebare: Suntem sau nu suntem cu adevărat fericiți? Încă de când era mic autorul a căutat cheile fericirii. Și a reușit rugând în jur de 15.000 de oameni  să-i trimită nume ale oamenilor care ei consideră că au găsit fericirea. Din cele peste 1.000 de nume au fost aleși 235 de oameni, cu vârste între 59 și 105 de ani, care au fost apoi intervievați. Răspunsurile acestora au constituit baza celor 5 secrete.

Aceste 5 secrete nu sunt altceva decât adevăruri știute de toată lumea, dar care sunt sprijinite de mărturii ale experienței oamenilor, care au trăit și au învățat aceste lucruri. Cartea ne dă informația și ne propune o modalitate de aplicare a unor metode prin care să cunoaștem  fericirea. Câteva momente de meditație asupra unor fapte sau întamplări ne poate face să ne schimbăm total percepția asupra modului în care ne influețează fericirea.

Cartea ne învață, pe langă multe altele, că cheia reușitei se află în interiorul nostru. Noi avem puterea de a fi fericiți. Noi putem face din fericire o stare permanentă. Pentru că noi avem în mâinile noastre puterea deciziei de a fi sau nu parte din miracolul vieții. Indiferent de vârstă, sfaturile care se găsesc în această carte sunt neprețuite.  Un alt lucru care pe mine mă inspiră este că avem puterea de a face lucruri uimitoare, de a găsi menirea în viață, de a găsi adevărata fericire la orice vârstă. Niciodată nu este prea târziu să aplicăm secretele.

Titlul original al cărții este The five secrets you must discover before you die și, într-adevăr, găsirea fericirii are rolul de a da sentimentul de împlinire la care toți sperăm că îl vom avea în ultimele momente ale vieții. Împlinirea se referă la faptul că viața a fost trăită la maxim, că nu există regrete sau lucruri pe care ți-ai fi dorit să le faci și nu le-ai facut, că viața nu a trecut pe lângă tine, fără ca tu sa trăiești cu adevărat.

Vă las cu un citat din carte care mie-mi place mult:

„Viața nu este o scânteie efemeră pentru mine. Este un fel de torță splendidă pe care am pus mâna o vreme și pe care vreau să o fac să ardă cât mai puternic cu putință înainte de a o preda generațiilor viitoare. –George Bernard Shaw”

Titlu românesc:  Cele cinci secrete ale vieții fericite  
Titlu original:  The five secrets you must discover before you die
Autor:  John Izzo
Editura românească:  All
Număr de pagini: 192
Traducător: Anne Marie Baranga

“Cele 5 secrete ale vietii fericite” de John Izzo este cartea pe care am primit-o de la Editura All pentru Campania vALLuntar.

În schimbul acestei recenzii și a comentariilor voastre, echipa editurii ALL va face voluntariat, fiecare recenzie valorează 15 minute de voluntariat iar fiecare comentariu referitor la carte sau la campanie, dat la acest articol, adaugă încă 3 minute de lucru.

Reclame

7 comentarii la “Cele cinci secrete ale vieții fericite de John Izzo

 1. C.L.M. spune:

  ce faina e carteaaa! trebuie sa o citesc!

 2. Dee. spune:

  Suna foarte bine:). Respect pentru campania initiata de editura ALL!

  Dee.

 3. andrei. spune:

  Mi se pare o carte foarte interesanta iar recenzia ta mi-a atras atentia intr-un mod placut. Ma bucur ca prin acest comentariu voi adauga trei minute de lucru la voluntariat. XD

 4. Claudia spune:

  Ce tare! Ador voluntariatul.

 5. Rux spune:

  Felicitări pentru recenzie – chiar eram curioasă despre ce este vorba! Iți multumesc!

 6. razvan rzv spune:

  Totul porneste din interior, dupa cum se mai spune: esti ceea ce manaci si ce gandesti. Totul tine de tine…si cum iti selectezi anturajul, oamenii cu care te inconjori, pentru ca omul are o puternica componenta sociala, iar mediul are influenta puternica. Trebuie sa ai oameni care gandesc pozitiv, oameni veseli … Ambitie si vointa.

 7. […]  Cele cinci secrete ale vieții fericite de John Izzo. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s