Cartea viitorului de Cecelia Ahern


 Cecelia Ahern ne propune o noua viziune asupra viitorului, deciziilor luate, prietenie si dragoste in Cartea viitorului.

 Tamara Goodwin este o adolescentă de șaisprezece ani, care a avut până acum tot ce și-a dorit: o vilă luxoasă cu șase dormitoare, piscină, teren de tenis și plajă privată, cameră cu baldachin și balcon cu vedere la plajă. Însă, atunci cand tatăl ei se sinucide, află ca, de fapt, familia lor era falită. Astfel, mama ei, Jennifer și Tamara sunt nevoite să se mute la Rosaleen, cumnata lor si Arthur, pe domeniul castelului Kilsaney. Și de aici, Tamara începe o nouă viață. Fără luxul cu care este obișnuită, lipsită de mângâierea unui tată și atenția unei mame, care după sinucidere a ajuns ca o fantomă, fiindcă nu mai vorbește aproape deloc, Tamara se simte singură, însă se obișnuiește cu timpul.

 Într-o zi, un autobuz cu o bibliotecă ambulantă oprește în fața casei și Tamara se împrietenește cu Marcus, șoferul autobuzului. La bibliotecă o singură carte îi atrage atenția: o carte groasă, cafenie, dar încuiată. Curând află că este un jurnal complet gol la început, dar în fiecare zi apare scrisul Tamarei, spunând ceea ce se va întampla a doua zi.

 „Când am văzut prima pagină, am rămas cu gura căscată. Pagina fusese deja scrisă, fiecare rând era scris îngrijit… cu scrisul meu.

Am sărit in picioare, speriată. Jurnalul a căzut pe jos. M-am uitat în jur, cu inima bătându-mi nebunește, încercând sa văd dacă nu mi se făcuse o farsă crudă. Pereții jerpeliți mă priveau, iar deodată mi se paru că văd mișcări și aud zgomote în jurul meu, pe care nu le observasem înainte. Arbuștii și buruienile fremătau, pietrele se mișcau, am auzit pași în spatele meu și în interiorul zidurilor, dar nu se vedea nimeni. Era doar imaginația mea. Poate ca și paginile scrise ale jurnalului erau la fel. “

 În curând tot ceea ce face Tamara este condus de ce scrie în jurnal, uneori încercând să schimbe, alteori să urmeze exact firul scris de Tamara “din viitor”. Plimbându-se mereu pe la castelul Kilsaney, Tamara încearcă să afle mai multe despre istoria acestuia și despre istoria familiei ei, ajutată de sora Ignatius. La sfârșit, lucrurile care le află îi zguduie lumea din temelii.

 Am așteptat de mult să citesc o carte scrisă de Cecelia Ahern și cu siguranță nu m-a dezamăgit, deși nu a fost extraordinară. Îmi place stilul deschis și jucăuș al autoarei, descrierile care te aduc mai aproape de cadru și unele pasaje chiar te fac să reflectezi un pic la unele lucruri. O lectura ușoară în aparență, dar foarte interesantă în esența.

 Așa cum ar spune și Tamara: “Voi scrie iarăși, mâine.”

Titlu românesc: Cartea Viitorului 
Titlu original: The Book of Tomorrow
Autor: Cecelia Ahern
Editura românească: All
Număr de pagini: 318

Traducător: Marilena Iovu

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Anunțuri

5 comentarii la “Cartea viitorului de Cecelia Ahern

  1. frumoasa recenzia…a venit primavara si pe blog…sunt flori si e verde peste tot…mie imi place

  2. Sayuki spune:

    Dintre cartile Ceceliei Ahern si eu am citit prima tot Cartea Viitorului. Si mi-a placut mult. Dar incearca P.S. Te iubesc. E de o mie de ori mia buna ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s