Fata de Hârtie de Guillaume Musso


“Vindecarea a două ființe rănite, cusute una de alta pentru a nu mai împărți decât o singură cicatrice”

 Fata de hârtie este o carte atipică, care vine cu o idee originală și foarte atrăgătoare. Tom Boyd este un scriitor faimos, cu o mulțime de fani în întreaga lume și cu o viață pe care oricine și-ar dori-o. Din păcate, aparențele înșeală fiindcă viața lui Tom poate fi descrisă în orice mod, numai frumoasă nu. Părăsit de femeia pe care o considera sufletul lui pereche, acesta cade în patima alcoolului, luând de asemenea tot felul de somnifere și analgezice pentru a-și mai alina măcar puțin durerea. “Carnivoră, durerea începuse să mă devoreze încetul cu încetul până mă golise de orice emoție și de orice vointă”. Desigur că viața personală îi afectează și cariera, acesta căpătând sindromul paginii albe, nemaifiind în stare să scrie niciun cuvânt deși are de terminat în mod urgent ultimul volum al trilogiei sale, datorită contractului făcut cu editura Doubleday. Dacă asta nu era de ajuns, acesta află că a  intrat și în faliment datorită cel mai bun prieten al lui, care este în același timp și agentul lui literar – Milo. Și cum toate erau oricum pe dos, ce mai strică o femeie goală în casa lui la ora patru dimineața care pretinde că este un personaj din romanul său și care a căzut dintr-un rând ajungând în lumea autorului. “-Te implor! Strigă ea căzând “. Și ce poate fi mai rău când Tom descoperă că acea femeie este cu adevărat Billie Donelly, un personaj secundar al său din Trilogia Îngerilor, personaj care va muri dacă el nu va reîncepe să scrie.

Astfel cei doi pornesc într-o călătorie halucinantă, în care Tom încearcă să-și recâștige iubirea pierdută și să-și regăsească inspirația pentru ca Billie să poată să se întoarcă înapoi în lumea fantastică. Dar ce se va întâmplă când cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt? Este practic o iubire imposibilă, cu doi îndrăgostiți care vin din lumi complet diferite. Cine va câștiga: realitatea sau ficțiunea?

Fata de hârtie are toate ingredientele pentru a fi un roman excepțional, este scrisă într-un mod atât de fluid încât simți că ai viziona un film de comedie romantică,presărat cu suspans.Veți ajunge să îndrăgiți toate personajele de la Billie, rebelă și amuzantă, Tom, trist și profund până la cei doi prieteni ai lui din copilărie: Milo și Carole. Milo, în ciuda greșelilor pe care le face, dă dovadă de o imensă prietenie și grijă pentru Tom. “Problemele tale sunt și ale mele.Credeam că asta înseamnă prietenia, nu?”.

Cu o intrigă perfectă, răsturnări de situație la tot pasul și cu un final imprevizibil și care îți va tăia respirația, Fata de hârtie este un roman pe care nu aveți voie să îl ocoliți!

Titlu românesc: Fata de Hârtie 
Titlu original: La fille de papier
Autor: Guillaume Musso
Editura românească: All
Număr de pagini: 440

Traducător: Liliana Urian
Nota: 9

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Anunțuri

9 comentarii la “Fata de Hârtie de Guillaume Musso

 1. Patty spune:

  Ok, ai dreptate cand spui ca romanul este foarte bun, am citit si eu niste recenzii pe net si am fost incantata. Vreau si eu sa mi-o cumpar. Totusi, de ce i-ai dat nota 9? 🙂

  • Alex spune:

   Romanul e intr-adevar foarte bun. I-am dat nota 9 pentru ca m-a dezamagit sfarsitul. Am mai intalnit aceasta idee pe care a avut-o finalul si in alta carte si de aceea nu m-a mai impresionat(la fel de mult ca prima data). Sunt sigur ca o sa-ti placa foarte mult si te astept cu o parere si dupa ce o citesti. Mai ales cu privire la final. 😀

 2. claudia spune:

  m-ai facut curioasa…cred ca mai trec o carte pe lista de cumparaturi

 3. Am auzit de demult de cartea asta,dar n-am stiut ca e asa buna…

 4. o carte deosebita…am citit multe pareri legate de ea..

 5. Sayuki spune:

  Am citit si eu de curand cartea si mi-a placut mult <3. Si mie mi-a placut si finalul…am fost dezamagita pentru cateva secunde, dar m-am hotarat repede ca e finalul perfect : )

 6. Adry ♥ spune:

  Chiar începe să-mi placă să-ţi citesc recenziile ♥ mă faci să-mi lungesc lista cu cărţi :))
  mai auzisem de carte, de fapt de autor, însă concret nu am citit nicio recenzie, chiar sună bine subiectul. abia aştept să o pot citi 🙂
  mersi şi felicitări încă o dată :*

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s