Numai dragostea


 “Mama tăia tufele de trandafiri scurt de tot, iar eu credeam că le făcea rău, chiar că le distrugea. Când i-am cerut socoteală, mi-a spus că, uneori, pentru a face loc lucrurilor noi, e nevoie să le îndepărtezi pe cele vechi. Poate că a sosit timpul să scăpam de vechituri, spuse Stevie Rae.

 Rephaim fu atât de surprins de cuvintele ei, încât, din pământ, privirea lui se ridică spre Stevie Rae. Ea îi zâmbi și, în acea clipă el își dori mai mult decât oricând să-i poată întoarce zâmbetul și să o ia în brațe ca un băiat adevărat, pentru că în ochii ei desluși căldură, dragoste și fericire, fă cea mai mică urmă de remușcare sau dezgust.”

 Povestea plină de suspans și magie a lui Zoey și a prietenilor ei continuă într-un volum la fel de mult așteptat ca și celelalte, Iertarea, avându-le ca autoare pe P.C. Cast și Kristin Cast. După cum ne-au obișnuit autoarele, aventurile tinerei Preotese continuă cu alegeri, trădări, minciuni și de data aceasta de iertări. Și deși la prima vedere e ușor de citit, acest volum are încă un mesaj codat în spatele cuvintelor imprimate pe pagini. Dar o să vedeți voi despre ce mesaj e vorba.

  După ce se întorc din Lumea de Dincolo, Zoey și Stark, Paznicul ei, se decid să mai stea pe Insula lui Sgiach până când se refac complet și sunt pregătiți să se întoarcă în Tulsa, în timp ce Afrodita și Darius se întorc în oraș. Decorul de vis care îi învăluie îi fac să uite de confruntarea cu răul și se bucură de câteva momente fericite împreună, însă Zoey simte prezența Întunericului pe insulă și își dă seama că nu se poate ascunde.

 Neferet se întoarce în Tulsa ca să plătească o datorie Întunericului, îl omoară pe bunul Jack fiindcă are un suflet curat și neatins de Întuneric. Kalona își da seama că atunci când l-a reînviat pe Stark, i-a dat o parte din nemurirea lui și astfel el nu mai este complet nemuritor. Din această cauză el poate să intre în mintea lui Stark și să nu depindă de Neferet, având în vedere faptul că nu se mai află sub legământul făcut cu ea.

 Când Zoey află ce se întâmplă la Casa Nopții dinTulsa, se întoarce. După ce spune câteva cuvinte despre Jack, aprinde rugul funerar. Neferet joacă teatru și își cere iertare în fața tuturor celor prezenți la ceremonie, spunând că a fost sub vraja lui Kalona. Zoey o iartă deși știe că nu spune adevărul.

 Atunci când Rephaim este capturat de Neferet, este acuzat de moartea Anastasiei și le cere Fiilor lui Erebus să-l omoare. Stevie Rae nu poate lăsa să se întâmple acest lucru și îi ia apărarea, dezvăluind adevărul despre dragostea ei. Atunci când apare și Kalona, începe o luptă între ei și vampiri.

 Stevie Rae le atrage atenția prietenilor ei că, spre deosebire de tatăl sau, Rephaim luptă în defensivă și Zoey o iartă. Împreună cu ceilalți, formează un cerc, pentru a opri lupta. După aceea Stevie Rae îi cere lui Kalona să-i redea libertatea lui Rephaim, acesta acceptând.

 Nyx își face apariția, îl iartă pe Rephaim, și îl vrăjește să ia formă umană noaptea și să fie corb ziua. Îi liniștește pe Damien și Dragon și apoi pleacă. Neferet îl alungă pe Rephaim de la Casa Nopții, dar Zoey decide să-și înființeze o Casă a Nopții în tunele, unde să stea alături de prietenii ei.

 Taurul Alb îi oferă lui Neferet un Recipient, o creatură a Întunericului care-i va asculta fiecare ordin, dar ca să îl învie are nevoie de un sacrificiu mare. Neferet vrea să o sacrifice pe bunica lui Zoey, Sylvia Redbird, dar în locul ei o găsește pe mama lui Zoey, Linda.

 În Lumea de Dincolo, Nyx îi oferă lui  Heath trei opțiuni: să rămână în Lumea de Dincolo pentru restul vieții, să fie renăscut sau să pătrundă în Aurox, recipientul lui Neferet, fără să aibe vreo amintire despre viața lui.  Heath alege a treia cale și Nyx îl trimite pe Pământ. Apoi o cheamă pe Zoey în vis, care o vede pe mama ei intrând în Lumea de Dincolo și află că într-adevăr o iubise.

 “Lasa în urmă durerea, regretele, înfrângerile și ia cu tine doar dragostea. Mereu dragostea.”

Recenzia pentru această carte a fost sponsorizată de BookMag.

Reclame

3 comentarii la “Numai dragostea

  1. Rose spune:

    Pare interesanta cartea. Eu sunt de abia la volumui 3.. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s