Pe jumătate moartă de Kim Harrison


Usoara, placuta DAR cuminte. Asa mi s-a parut Pe jumatate moarta, prima carte din seria Madison Avery.

Lumea in care se desfasoara actiunea este una deloc normala pentru cei ce stiu de existenta partii supernaturale. De ce? Ei bine, cine ar putea reactiona cu calm cand ar afla ca ingerii sunt de fapt impartiti in doua tabere : spintecatorii luminii condusi de Chronos(cronometrorul luminii)si cei ai intunericului condusi de Kairos(cronometrorul intunericului). Acestia nu sunt diferiti numai datorita numelor. Lucrul ce i-a facut sa se imparta in doua tabere este faptul ca cei ai luminii sustin liberul arbitru in timp ce aceia ai intunericului sustin ideea de soarta, aceeasi idee promovata de serafimi, cei ce controleaza cumva activitatea tuturor si iau deciziile mai importante(cele care le sunt aduse la cunostinta, oricum).

Rolul spintecatorilor intunericului este sa previna atrocitati spintecand oamenii care se presupun ca vor comite aceste „faradelegi”. Cum stiu care sunt acestia? Se bazeaza pe soarta. Cei in slujba luminii vin in ajutorul oamenilor si incearca sa previna spintecarile.

Ca orice personaj principal, Madison TREBUIE sa fie o exceptie de la regula. Aceasta este „luata la ochi” de insusi cronometrorul intunericului Kairos. Motive intemeiate? Poate doar pentru ego-ul lui si dorinta sa de putere. Insa pustoaica e, se pare, mai desteapta decat crede el: ii fura amuleta si este cumva salvata. Nu pe de-a intregul vie, dar macar capabila sa isi continuie „viata”.

Ce inseamna viata ei acum: are un corp, dar e doar o iluzie, mananca, respira si doarme, dar e de fapt aproape moarta. Dupa aproape-spintecarea ei, Chronos (sau Ron cum ii spune Madison) ii atribuie un spintecator al luminii sa o protejeze si sa o invete cum stau lucrurile in partea paranormalului.

Numai ca atunci cand esti personaj principal intr-o serie de genul acesta, lucrurile nu merg niciodata bine de la inceput pentru tine si mereu exista complicatii. Madison simte asta pe pielea ei. Mai mult si mai repede decat si-ar fi dorit. 🙂

Ei, da . Volumul e , cum am zis unul placut dar eu una as fi vrut mai multe detalii si mult mai multa actiune. Lumea descrisa e una placuta si chiar mi-as fi dorit sa am in ce „sapa” pentru informatii :). De aceea astept volumul al doilea cu nerabdare. Chiar ma astept sa imi implineasca toate curiozitatile.

Titlu românesc: Pe jumătate moartă 
Titlu original: Once Dead, Twice Shy
Autor: Kim Harrison
Editura românească: CORINTeens
Număr de pagini: 252

Traducător: Laura Blebea

Anunțuri

4 comentarii la “Pe jumătate moartă de Kim Harrison

  1. bianca2b spune:

    Frumoasa recenzia.Pare interesanta cartea si chiar mi-ar placea sa o citesc. 🙂

  2. Dee. spune:

    Foarte draguta recenzia:). Am auzit multe despre carte si se pare ca isi merita laudele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s