Carti pentru copiii de la editura Cartea Copiilor


  “Balul florilor” este o carte extrem de frumoasă pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru cei care vor să-și aducă aminte de copilărie. Povestea este simplă și atent scrisă, iar ilustrațiile te aduc mai aproape de participanții la bal.

Balul florilor are loc anual și este destinat în special florilor. Dar, Dl. Conopidă și domnișoara Morcov vor să participe și ei la bal. Așa că se îmbracă cu cele mai bune haine și când ajung sunt impresionați de sala înmiresmată și de florile care se rotesc în dans pe scenă. Deși sunt priviți cu dispreț și mirare, cei doi nu se lasă intimidați și încep să danseze, fermecandu-i pe toți. Seara se încheie cu o promisiune de invitație la balul legumelor și cu o prietenie strâns legată între legume și flori.

Învățătura care ne-o dă această poveste este aceea de acceptare a celorlalți, fără să avem prejudecăți. Copiii vor învăța să nu judece după aparență, ci să privească mai departe de aspect. De asemenea, este un prilej bun de a învăța câteva flori noi, cât și un exercițiu de imaginație.

 Binecunoscuta poveste “Robin Hood” este prezentată de Mauri Kunnas într-un mod simplu și natural, ușor de înțeles pentru copii. Cartea este împărțită în 8 povești scurte, care însă, se leagă formând o poveste captivantă despre prietenie, dreptate și curaj. Cu siguranță cei mici se vor bucura să audă ultimele peripeții ale lui Robin și ale cetei sale de prieteni năzdrăvani.

Alături de micul John, fratele Tuck, Much Fiul Morarului, Will Roșcovanul și frumoasa Lady Marion, Robin Hood este gata oricând să fure de la oricine avea bani și trecea prin pădurea Sherwood și să dea celor săraci.

Ilustrațiile de mare frumusețe conturează personaje curajoase în chip de animale: pisici, câini, purceluși sau bursuci. Autorul spune și o mică parte din istoria Angliei, despre cucerirea normandă, anglo-saxoni, regele Wilhelm Cuceritorul sau regele Richard Inimă-de-Leu.

Cartea “Povesti cu prințese” este un prilej foarte bun de a citi câteva dintre cele mai cunoscute povești cu prințese.

Acestea sunt adunate din toate colțurile lumii și putem regăsi atât povești populare, cum ar fi “Printesa și bobul de mazare” sau “Frumoasa din pădurea adormita”, cât și povești culese de folcloriști sau chiar de autoare cum este și “Soția șarpelui cu corn”, o poveste a indienilor irochezi.

O poveste daneză, una persană, una africană, una din Asia Centrală, una chineză, o poveste a indienilor irochezi și o poveste germană fac parte din această carte. Fiecare are un strop de adevăr în ea și cu siguranță copiii și mai ales fetițele vor vrea să fie prințese.

Cartea constituie o cale de comunicare cu imaginarul, cu fantasticul, fiind și unicul mod de a ajunge la cei mici. Iar pentru cei mari va fi o reîntoarcere plină de amintiri la copilărie.

Click pe coperti pentru a comanda.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s