Noutati editura Art


Istoria cărţilor

de Martyn Lyons

Timp de 2.500 de ani, cărţile au fost folosite de oameni pentru a guverna, a consemna istoria, a venera, a educa şi a distra. Acest volum, bogat ilustrat, explorează una dintre cele mai versatile, folositoare şi durabile tehnologii inventate vreodată. Istoria cărţilor descrie evoluţia şi influenţa cărţilor în lume, de la tăbliţele cuneiforme din Sumer şi dezvoltarea caracterelor mobile până la revoluţia informatică din timpurile moderne.

Printre ilustraţiile alese cu grijă pentru această carte, veţi vedea codexurile maiaşe, suluri de papirus egiptene, manuscrise medievale cu anluminuri, capodopere ale tiparului timpuriu realizate de Gutenberg şi Aldus Manutius, atlase din epoca marilor călători şi exploratori, abecedare şi cărţi pentru copii, cărţulii de 10 cenţi şi volume manga, o serie de romane, de la Don Quijote până la Level 26, primul „roman-digi“ din lume, şi multe altele.

O desfătare pentru iubitorii cărţilor tradiţionale şi totodată o sursă de inspiraţie pentru cei fascinaţi de noile tehnologii electronice, acest volum, realizat în condiţii deosebite, celebrează puterea şi magia permanentă a cărţilor.

Martyn Lyons este un important istoric al cărţii. S-a născut laLondra, a urmat cursurile Universității Oxford, iar acum este profesor la School of History and Philosophy din cadrul Universității New South Wales, Sydney, ţinând cursuri în calitate de profesor invitat în Franţa, Anglia, Brazilia şi Spania. A publicat numeroase titluri despre istoria cărţii şi a lecturii, printre care: Readers and Society in Nineteenth-Century France: Workers, Women, Peasants (2001), Ordinary Writings, Personal Narratives: Writing Practices in 19th- and Early 20th-Century Europe (2007).

226 ilustraţii, dintre care 214 color

224 pg, 254 x 190, hardcover

Preţ: 115 lei

Contele Dracula, Jurnalul unui vampir

Contele Dracula este cel mai cunoscut vampir din lume şi un stâlp al societăţii morţilor vii. Aceasta este prima sa încercare literară publicată.

Numele meu este Contele Vlad Dracula. Bine-aţi găsit paginile jurnalului meu. Aveţi în faţă dilatarea în timp a unui an palpitant din viaţa mea nemuritoare. N-am avut reţineri. Ştiu că o să vă simţiţi umili şi seduşi, în ciuda propriei voinţe, când veţi citi despre miresele mele extraordinare, despre puterea mea supranaturală, despre imensa pivniţă unde se păstrează sângele, despre planurile mele inovatoare de a-mi diversifica brandul, despre secretele toaletei mele, despre experimentele de laborator şi despre casa mea nemaipomenită. Printre altele.

De ce am fost de acord ca cele mai intime gânduri ale mele să fie împărtăşite unor sărmani muritori nefericiţi? Pentru că m-am săturat până peste cap de muritorii ăia neînsemnaţi (începând cu şarlatanul de Stocker), de argaţii din lumea cinematografică şi literară care câştigă sume uriaşe de bani folosindu-se de reputaţia, caracterul şi personalitatea mea. Nu vreau să mă las mai prejos; voi, discipolii mei fideli, meritaţi să ştiţi adevărul.

„O lectură a dracului de bună!”

Gazeta de Whitby

„Recomandată tuturor grupelor de sânge.”

San Guinno

„Neconvingătoare în privinţa îngrijirii liliecilor.”

Bats & Batmen

Traducere din limba engleză de Oana Zamfirache

160 pg, 120×170, hardcover

Preţ: 36,9 lei

Anunțuri

Un comentariu la “Noutati editura Art

  1. Sayuki spune:

    Jurnalul unui Vampir suna interesant. Si coperta imi place :). Totusi mi s-ar fi parut mai normal sa fie scrisa de un roman, ca doar legenda e a noastra..Dar in fine, de ce sa profitam de ce avem chiar sub nas?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s