Vei fi acolo? – Guillaume Musso


„Suntem cu toții în căutarea acelei ființe unice care va aduce în viața noastră ceea ce ne lipsește. Iar dacă nu reușim să o găsim, nu ne rămâne decât să ne rugăm că ne va găsi ea pe noi.”

Desperate Housewives

„Tot ce trebuie să se întâmple se va întâmpla, indiferent câte eforturi ai face pentru a evita acel lucru. Tot ce nu trebuie să se întâmple nu se va întâmpla indiferent câte eforturi ai face pentru a obține acel lucru.”

Ramana Maharishi

„Am observat că până și cei care spun că totul este predestinat și că nu putem schimbă nimic se uită în stânga și-n dreapta înainte să treacă strada.”

Stephen Hawking

Cu un astfel de citat începe fiecare din cele 23 de capitole ale romanului de dragoste a€œVei fi acolo?” scrisă de Guillaume Musso.

Cartea acesta m-a atras în primul rând din cauza coperții superbe și din cauza sinopsis-ului. Deși călătoria în timp este un subiect abordat de mii de ori, modul în care pune Musso problema este cu totul fascinant. Cât curaj și iubire trebuie să ai pentru a te întoarce în timp și a risca să-ți schimbi viitorul, numai pentru a salva persoana iubită?

Autorul nu se axează pe partea teoretică, pe problemele pe care călătoria în timp îl afectează sau lucrurile imposibile care se întâmplă, de exemplu, fiind în viitor să vorbești la telefon cu prietenul tău din trecut, ci pune mai mult accent pe sentimentele protagonistului și relațiile cu alte persoane.

Elliot, un chirurg care are în prezent 60 de ani, nu s-a împăcat niciodată cu moartea femeii iubite, Ilena. Însă, în urma unui cadou oferit de un khmer ce constă într-un flacon cu zece pastille mici și aurite, el reușește să se întoarcă cu 30 de ani în urmă, încercând să-i salveze viața Ilenei. Dar nu este așa de simplu! Având cancer la plămâni, fiecare călătorie îl slăbește din ce în ce mai tare. Elliot de 30 de ani, este șocat de ce-i spune bătrânul care pretinde a fi el din viitor, însă până la urmă este convins. Cei doi vor porni într-o călătorie periculoasă, în care singurul scop este să o salveze pe Ilena.

Mi-a plăcut foarte mult relația dintre cei doi, Elliot cel de 60 de ani și Elliot cel de 30 de ani. La început tânărul nu voia să mai primească vizite, prietenul lui, Matt, spunând chiar că a înnebunit din cauză că vorbea numai despre asta, dar ajunge să dorească să știe mai multe și chiar să apeleze la metode cât mai inventive pentru a comunica din trecut în viitor.

A fost o lectură ușoară și foarte plăcută, a avut momente de suspans sau foarte triste, în care nu mai aveai vreo speranță pentru cei doi.

Sper că v-a plăcut, dacă ați citit-o și că o să vă placă dacă urmați să o citiți!

Titlu românesc: Vei fi acolo?
Titlu original: Seras-tu là?
Autor: Guillaume Musso
Editura românească: All
Număr de pagini:288

Traducător: Bogdan Marin

Comandă aici!

Anunțuri

7 comentarii la “Vei fi acolo? – Guillaume Musso

 1. ioana alexandra spune:

  ai dreptate, coperta este superba. si cred ca pe coperta este tot fata care a fost si pe coperta cartii „Fata de hartie”, scrisa tot de el.
  descrierea m-a captivat, o sa o citesc si eu

 2. Bianca spune:

  ..as avea o intrebare…cand facem o comanda de pe net si platim transportul….va fi acelasi daca as lua o carte sau 3…:D?…mss:)

 3. DF spune:

  Cand postati indiciul pt concurusul „Cele 9 cai”?

 4. […] Exact ce vorbeam mai sus. Guillaume Musso merita citit 100%. Recenzia cartii o puteti lectura aici. […]

 5. […] ale autorului însemnând Fata de Hârtie şi Vei fi acolo? le puteţi citi aici şi respectiv aici. Like this:LikeBe the first to like this […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s