Sucker Punch – Evadare Din Realitate


„Electrizant, Fascinant, Sexy si Provocator! O aventura teribila nerecomandata celor slabi de inima”

Aveam ceva asteptari de la noul film al lui Zack Snyder – Sucker Punch: Evadare din realitate – pentru ca stiam ca are un regizor bun si actori pe masura. Sincer, filmul a fost foarte ok, dar nu mi-a depasit asteptarile. Ideea de baza a acestuia nu este una chiar originala pentru ca o intalnim si in Inception. Numai ca acest film e cu tineri si probabil va capta atentia mai mult persoanelor in floarea varstei, in timp ce la Inception intra deja alta categorie de varsta. Oricum, ideea si anume transpunerea virtuala intr-o alta dimensiune este foarte bine evidentiata in Sucker Punch, mai pe intelesul si  gustul adolescentilor.

Dupa moartea mamei sale, Babydoll ( personajul principal )  impreuna cu sora sa mai mica raman in grija tatalui lor vitreg, de altfel cu intentii deloc bune dupa ce afla ca intreaga avere a sotiei sale a fost lasata celor doua fete. In urma unor evenimente tragice pe care va las pe voi sa le descoperiti, BabyDoll este internata intr-un ospiciu impotriva vointei ei de catre tatal vitreg, care e dispus sa faca orice pentru a pune mana pe bani. Asa ca dintr-o viata frumoasa de la un castel mare si frumos, fata ajunge intr-un loc pe atat de mare pe atat de sinistru, urmand ca intreaga ei viata si tot ce a stiut pana acum sa se schimbe radical.

Un lucru trebuie mentionat inca de pe acum : intreaga coloana sonora este absolut geniala si se potriveste perfect fiecarui moment atat din realitate cat si din aceea lume magica creata cu ajutorul imaginatiei protagonistei.

Cu toate aceste lucruri care i se intampla dintr-o data si din pacate niciunul nu este bun, eroina noastra nu isi pierde dorinta de a supravietui si de a spera la o viata normala in libertate. Libertatea pe care cand o avem nu o pretuim si cand o pierdem s-ar putea sa nu o mai putem recupera niciodata..Astfel, ea se va alia cu Rocket, Amber, Blondie si Sweet Pea – alte fete aflate in captivitate. Cine va reusi sa evadeze si cine va muri incercand?

” Drumul spre Libertate. Pentru acest drum, vei avea nevoie de cinci lucruri: primul este o mapa. Iti mai trebuie foc, un cutit si o cheie. Al cincilea e un mister. E motivul, e scopul, sacrificul profund.”

Ideea filmului este una foarte speciala. Libertatea fizica iti este interzisa si pare a fi imposibila, insa nimeni nu iti poate ingradi imaginatia. Totusi, cele doua lumi, reala si virtuala, sunt intr-o stransa legatura si daca pierzi intr-una, nu vei reusi nici intr-a doua. Este o impletire ciudata, care iti da de gandit si te intristeaza pentru ca realizezi ca in niciuna dintre lumi nu ai libertate absoluta si in fiecare vei intampina raul mai devreme sau mai tarziu.

In aparenta este un film slabut, dar trebuie sa treci peste aceea ceata pentru a-i descoperi esenta care este foarte interesanta. Daca v-ati saturat de aceasta lume nedreapta si mult prea reala , puteti evada pentru doua ore in acest film fantastic, care prezinta un aspect interesant asupra psihicului uman si din care efectele vizuale extraordinare nu vor lipsi!

” Cine detine cheia salvarii noastre? Tu. Dispui de toate armele de care ai nevoie. Lupta! „

Trailer:

Durata filmului: 105 min
Nota: 8.5
Comanda DVD Provideo :
aici
Soundtrack: 10 ( Bonus pe DVD aveti Sucker Punch: In spatele coloanei sonore ).

Reclame

2 comentarii la “Sucker Punch – Evadare Din Realitate

  1. Zipyღ spune:

    Iubesc filmul asta, l-am savurat imediat ce a aparut!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s