Scufiţa Roşie


„Seducator, sexy și impresionant. O transformare fantastică a unei povești clasice”

-Shawn Edwards, FOX-TV

 Avându-i în distribuție pe Amanda Seyfried, Billy Burke, Gary Oldman, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Lukas Haas și Julie Christie, în regia lui Catherine Hardwicke, Scufița Roșie se promite a fi o reproducere fantastică a unei povești clasice.

 Povestea păstrează tiparul basmului clasic, însă există anumite schimbări. În satul Daggerhorn, locuitorii sunt terorizați de ani de zile de un vârcolac. Pentru a nu mai face victime umane, sătenii au decis ca în fiecare noapte cu luna plină, să sacrifice un animal, ca să-i satisfacă vârcolacului setea de sânge. Dar, atunci când sora cea mare a lui Valerie (Amanda Seyfried) este ucisă, totul se schimbă.

 Valerie este promisă lui Henry (Max Irons), băiatul unui fierar, pe care părinții ei îl doresc ca ginere, însă Valerie îl iubește pe Peter (Shiloh Fernandez) și plănuiește să fugă cu el. Dar tragedia care se petrece în micul lor sat îi împiedică. Când sătenii cer ajutorul Părintelui Solomon (Gary Oldman), acesta le spune că vârcolacul are o formă umană și că este chiar unul dintre ei.

 Panica se instalează, casele satenilor sunt căutate, orice comportament anormal este considerat vinovat. Numărul victimelor crește din ce în ce mai mult, în timp ce Valerie descoperă că are o legătură cu vârcolacul și îl poate înțelege, ceea ce o transformă într-un suspect principal și în același timp, în momeală.chiar unul dintre ei.

 La acest film au fost două lucruri care mi-au plăcut la nebunie: povestea imposibilă de dragoste dintre cei doi și suspansul de a nu ști cine e cu adevărat vârcolacul. Felul în care este croit acest film te face să suspectezi pe toată lumea, însă la sfârșit, când afli cu adevărat, rămâi cu gura căscată și îți dai seama că nici nu te-ai gândit, cel puțin în cazul meu. Mi-a plăcut foarte mult decorul vechi și costumele. Deși unele lucruri nu erau chiar plauzibile, de exemplu să umbli într-o rochie și o pelerină când afară ninge, filmul a fost genial.

 Deși am citit o mulțime de păreri proaste, care spuneau că e o copie a lui Twilight și că nu este bun, țin să vă zic că nu seamănă. Unele cadre, cum ar fi cele cu pădurea, într-adevăr seamănă, dar asta este viziunea regizorului, nu a poveștii.

Eu vă recomand acest film, chiar merită 96 de minute din viața voastră și sper că, dacă l-ați vizionat deja, v-a plăcut. 🙂

Durata filmului: 96 min
Gen: Fantastic, Drama, Thriller
An: 2011

Site oficial: http://redridinghood.warnerbros.com

Nota film: 10
Nota soundtrack: 10
Comanda DVD Provideo : aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s