Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor de Ute Ehrhardt


„Tine-ți pentru tine propunerile, alții știu, oricum, mai bine decât tine. Nu o să reușești decât să te faci de râs.” Numai dorința de a schimba regulile jocului sau de a le ignora, măcar din când în când, provoacă sentimente de vinovăție. Pentru femeie, puterea este aproape o blasfemie. „

Cel mai important lucru care ne învăța această carte este că, deși suntem fete/femei, noi avem puterea. Avem puterea să facem orice, să schimbăm lumea. Nu este nevoie să ne lăsăm intimidate de ce spun ceilalți, de frica dezaprobării sau de respingere. Trebuie să învățam că părerea noastră contează și că, dacă într-adevăr credem în ea trebuie să o susținem până la capăt.

Într-o lume dominată de bărbați, pare că părerea femeilor nu este importantă. Deși s-au schimbat lucrurile, femeile având mult mai multe drepturi decât în trecut, cel puțin în plan personal tot bărbatul este capul familiei, el este cel care trebuie consultat în luarea unei decizii, oricât de neînsemnate ar fi, pentru că ei „€œștiu mai bine”.

Citatul pe care l-am dat la început mi se pare foarte expresiv în ceea ce vrea să transmită această carte. Fetele bune sunt o metaforă a fețelor cuminți, care nu ies din „€œbanca lor”, nu ies în evidența și nu își spun opinia. Fețele rele sunt fetele îndrăznețe, care au o opinie și nu le e frică să și-o susțină, acestea propunându-și un obiectiv și ducându-l la capăt cu orice preț. Această carte analizează problemele cu care se confruntă fetele/femeile, dând exemple și soluții.

Totuși, mi s-a părut un pic nepotrivită pentru vârsta mea, pentru că unele lucruri nu mi se întâmplă, și, de asemenea există exemple cu relația soț- soție, pe care pot doar să mi-o imaginez.

Cartea aceasta este însă, un ghid foarte bun pentru ce și ce nu trebuie să faci ca femeie și o recomand tuturor femeilor care sunt nesigure și se simt vinovate.

Titlu românesc: Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor
Titlu original: Gute Mädchen kommen in den Himmel, böse überall hin
Autor: Ute Ehrhardt
Editura românească: Nemira
Număr de pagini:341

Traducător: Diana Salajanu

Anunțuri

Un comentariu la “Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor de Ute Ehrhardt

  1. ioana alexandra spune:

    ahh de cand vreau sa citesc cartea asta…
    eu cred ca e f. interesanta ( pt. fete) 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s