Fiica Tăcerii de Kim Edwards


„Amintindu-şi  de imaginile luminoase ale oaselor lui Paul, David fu pătruns de simţul miracolului. Acesta era lucrul pe care tânjea să îl capteze pe peliculă, momentele rare când lumea părea unificată, coerentă, totul fiind cuprins într-o singură imagine trecătoare; o austeritate ce conţinea frumuseţea, speranţa şi mişcarea a€“ un fel de poezie de argint, aşa cum corpul era poezie în sânge, carne şi oase.”

 Fiica Tăcerii este o poveste nemaipomenită, minunat concepută astfel încât să emoţioneze până şi pe cei mai duri oameni. Este o dramă impresionantă,poate chiar reală, care ne pune pe gânduri, ne întristează, ne face să tresărim din punct de vedere emoţional şi rareori ne mai fură şi un mic zâmbet. Avem aici de faţă o carte despre viaţă, o carte adevărată despre familie şi destrămarea ei, despre secrete care ne distrug încetul cu încetul pe interior şi care nu ne dau pace decât când le mărturisim, despre vieţi paralele,dar totodată strâns legate, vieţi care la un moment dat se intersectează şi totul izbucneşte şi într-un final şi despre dragoste,care ajunge să fie un unguent pentru toate suferinţele prin care trec personajele acestei cărţi.

 Fiica Tăcerii este o carte must-have sau măcar must-read pentru că avem ce învăţa din ea,atât noi adolescenţii,cât şi oamenii mari.Ştiţi ce este minunat: Faptul că putem învăţa din greşelile şi din experienţa de viaţă a unor personaje fictive pentru a ne îmbunătăţi noi propria viaţă.

 Cartea are o copertă simpluta, dar cu o mare semnificaţie, atât prin cămăşuţa de noapte sau hăinuţa pentru copil cât şi prin fulgii de nea care vor aminti mereu de aceea noapte de iarnă din anul 1964, în care totul s-a schimbat şi un întreg dezechilibru s-a produs. Noaptea în care soţia doctorului David Henry a născut şi a adus pe lume doi gemeni : primul sănătos, iar cel de-al doilea cu sindromul Down. Printr-o decizie luată pe moment, în circumstanţe nefavorabile, copilul bolnav este smuls din sânul familiei şi dus de asistenta Caroline la un institut pentru copii cu dizabilităţi. Cel puţin aşa ar fi trebuit să se întâmple, dacă Caroline nu ar fi hotărât să crească ea copilul şi să se mute într-un alt oraş pentru a începe o noua viaţă alături de o nouă fiinţă. Decizia doctorului Henry mi s-a părut oarecum egoistă având în vedere că exact cel de-al doilea copil avea nevoie mai multă de familie, de iubire şi de o atenţie specială pentru a putea supravieţui cu afecţiunea cu care s-a născut. Şi de aici pornim într-o aventură literară fantastică, în care urmărim şi vedem ce se întâmplă cu aceste două familii de-a lungul anilor.

 Fiica Tăcerii a fost o vreme îndelungată un bestseller, romanul fiind şi ecranizat în 2008, urmând apoi să fie nominalizat la premiile Emmy. Desigur că vă recomand să citiţi cartea, nu să vedeţi filmul pentru că se ştie deja că un film rareori poate egala cartea şi profunzimea acesteia.

 Aici aveţi site-ul oficial al cărţii.

Cartea o puteţi procura de aici.

Titlu românesc: Fiica Tăcerii
Titlu original: The Memory Keeper’s Daughter
Autor: Kim Edwards
Editura românească: RAO
Număr de pagini: 505 

Traducători: Roxana Stefan si Justina Bandol

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s