Magie într-un pahar cu apă / Bunny detectiv de Ivona Boitan / Oana Stoica Mujea


Astăzi vă recomand pentru cei mici două poveşti extraordinare, pe care cei cu vârsta potrivită le vor aprecia şi poate chiar vor învăţa ceva din ele. Dacă nu, măcar le citiţi celor mici înainte de culcare ca să adoarmă mai uşor(şi mai repede!), dar şi ca să viseze frumos: pe iepuraşul Bunny şi pe Oti care îi invită la masă să mănânce…brocolli!

Această cărticică are formatul 2 în 1 , conţinând atât un mini-roman fantasy – „Magie într-un pahar cu apă”, cât şi  unul poliţist – „Bunny Detectiv”. Cartea este ilustrată foarte frumos şi colorat, lucru care cu siguranţă le va plăcea copiilor şi dacă nu o să-i intereseze scrisul, cu uşurinţă poţi deduce şi din ilustraţii ceea ce se întâmplă acolo. Aceştia îşi pot pune şi imaginaţia la „lucru”, chiar dacă ilustraţiile bogate ale lui Ştefan Georgescu nu ţi-o solicită prea mult fiindcă sunt mult prea frumos şi bine realizate.

Prima povestioară se numeşte ” Magie într-un pahar cu apă” şi este scrisă de Ivona Boitan. O întâlnim pe Oti, o fetiţă care ( ca oricare alt copil) nu îi plac legumele, în cazul de faţă, una mare şi verde intitulată brocolli. Salvarea ei de la această legumă este..un pahar cu apă…un pahar magic în care tot ce se reflectă în el devine realitate într-o lume paralelă, o lume în care Oti şi motanul Şah ajung să călătorească. Se va mai întoarce aceasta înapoi? Va dori să rămână acolo sau va realiza că nicăieri nu e mai bine ca acasă, lângă familie şi prieteni. Citiţi această povestioară fantasy cu tâlc şi veţi afla singuri!

 A două povestioară se numeşte „Bunny Detectiv” şi este scrisă de Oana Stoica-Mujea. Personajul principal este Bunny Detectivul( după cum era poreclit) şi are de rezolvat un mare mister: au fost furate ouăle Fermecatei, o găină mai specială care făcea ouă..colorate! Dacă Bunny nu va găsi vinovatul, Paştele va fi distrus şi nu va mai fi niciodată acelaşi. Dar totuşi va reuşi să găsească Bunny hoţul înainte de a fi prea târziu? Şi cine poate fi acesta într-o lume în care toţi pretind a fi prietenii lui? Veţi afla doar citind această povestire poliţistă, care ca şi cea de mai sus, este plină de învăţăminte şi de lucruri din care avem ce învăţa.

 Recomand această carte, în special celor mici, dar nu numai. Eu am citit-o în câteva minute şi sincer mi-a oferit o stare foarte bună, amintindu-mi de copilărie şi uitând pentru puţin de toate probleme specifice vârstei şi  vieţii. Şi nu o să ajungem şi noi părinţii? Trebuie să avem ce le poveşti copiilor noştri fiindcă altfel se plictisesc şi nu e bine. 😀

Anunțuri

Un comentariu la “Magie într-un pahar cu apă / Bunny detectiv de Ivona Boitan / Oana Stoica Mujea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s