OKSA POLLOCK, VOL. 1 TĂRÂMUL INVIZIBIL de Anne Plichota şi Cendrine Wolf


„Naşterea unui băiat ar fi exclus până şi cea mai mică posibilitate.

Şi nu ar mai fi rămas nici măcar o urmă de speranţă…”

Atenţie, carte magică! Eu aş spune mai degrabă că este o carte plină de magie, de vrăji, de creaturi misterioase, de obiecte magice ca să nu mai vorbim despre poţiunile bunicii Dragomira,care are mereu o soluţie pentru fiecare problemă, medicală şi nu numai.

Oksa Pollock este o fată de treisprezece ani. Prietenul ei cel mai bun este Gus Bellanger, căruia nu îi ascunde niciun secret pentru că are deplină încredere în el şi pentru că îl cunoaşte de când erau mici. Adoră: astronomia, ninja, muzica rock şi îi place să se plimbe cu rolele, dar în schimb detestă culoarea roz, gâzele şi să atragă atenţia asupra ei ( chiar dacă în ultima vreme acest lucru se tot întâmplă ). Aceasta are doi părinţi iubitori : Pavel şi Marie Pollock, care sunt foarte mândri de singurul lor copil. Pâna acum totul este normal. De când familia Pollock împreună cu familia Bellanger se mută din Paris la Londra din motive dubioase cum că este ” o ocazie care nu apare decât o dată în viaţă ” de atunci încep să apară problemele. Probleme MARI care includ puteri supranaturale.

După prima zi de şcoală la Colegiul Sf.Proximus, care a inclus mari emoţii dacă Gus va fi în aceeaşi clasă cu ea, un profesor de mate stresant care le mai era şi diriginte şi un leşin neaşteptat cu o clasă întreagă holbandu-se la tine , Oksa  credea că nimic nu poate să meargă mai rău de atât. Dar atunci când îi dă foc lui Poupette, păpuşa preferată din copilărie, doar privind-o, fata începe să creadă că îşi pierde minţile din cauza oboselii şi a celor petrecute în ziua respectivă, aşa că se culcă sperând ca ziua următoare lucrurile să revină la normal. Da’ de unde! În ziua următoare lucrurile se înrăutăţesc. La şcoală,după ce un băiat răutăcios poreclit Ostrogotul nu vrea să o mai lase să iasă din baie, Oksa îl trânteşte de peretele băii făra să îl atingă. Ca să nu mai vorbim de marea vânătaie care i-a apărut din senin pe burtă. După ce îi arată bunicii ce i s-a întâmplat, Oksa află motivul tuturor lucrurilor ciudate care se petrecuseră zilele astea. Ce avea ea pe burtă se numeşte  Amprentă, ceea ce înseamnă că Oksa era ultima speranţă de salvare a unui tărâm invizibil numit Edefia, un tărâm din care făcea parte bunica Dragomira şi tatăl ei, Pavel.  În urmă cu 53 de ani, Dragomira – viitoarea suverană a Edefiei, pe atunci de vârsta Oksei, a fost obligată de răufăcători să-şi părăsească ţara şi să devină un Refugiat. Astfel, ea a fost obligată să se adapteze vieţii Din-Afară, chiar dacă mereu a sperat că intr-o bună zi se va putea întoarce înapoi. Şi Oksa era ultima Binevoitoare care putea sa salveze lumea Dinăuntru. Cum va reacţiona Oksa la toate cele auzite? Dar prietenul ei, Gus? Şi cum va primi vestea mama ei – o femeie normala – care va descoperi că tot ce credea că ştie despre familia ei nu este adevărat şi că a trăit într-o minciună permanentă? Asta este doar o mică parte din intriga acestei carţi minunate, pe care trebuie să o citiţi şi voi. Cu creaturi nemaivăzute precum : Sisizurli, Abominari,Zânele-fără-de-vârstă,Curbo-creatura,Goranova şi puteri magice ca : Camerochiul, Poluslingua, Magnetus,Zbortical,Aqua-Flottis,Knock-Bong , primul volum din Oksa Pollock vă va încânta prin imaginaţia fără limite a celor doua autoare şi vă va purta într-o călătorie extraordinara,despre puterea binelui, a prieteniei şi a familiei.

Şi asta nu e tot!

Cartea magică Oksa Pollock te trimite într-o vacanţă în Franţa. Iar pe dascălul tău preferat într-o tabără în Anglia. Dacă ai între 10 şi 16 ani, intră pe site-ul nostru şi completează formularul. Spune-ne care este personajul favorit din primul volum al seriei Oksa Pollock, “Tărâmul invizibil”,  până la data de  1 noiembrie 2011.

Pe lângă cele două tabere, pentru tine şi pentru profesorul tău, oferite de Mirunette International Education, punem la bătaie şi 100 de tricouri cu Oksa Pollock şi 500 de cupoane pe baza cărora ai 50% reducere la cumpărarea volumului 2 din Oksa Pollock.

Titlu românesc: Oksa Pollock :Tărâmul Invizibil
Titlu original: Oksa Pollock :L’Inespérée
Autori:  Anne Plichota şi Cendrine Wolf
Editura românească: ALLFA
Număr de  pagini: 456
Traducător: Corina Neacşu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s