Vremea Îngerului de Anne Rice. Cântecele Serafimului 1


„Când îngerii îşi aleg un ajutor, nu încep întotdeauna cu începutul. Cercetând viaţa unei fiinţe omeneşti, ei pot începe cu preyentul cel fierbinte, pot să meargă înapoi o treime din timp, să se întoarcă la începuturi şi să revină la clipa prezentă, pe măsură ce adună date şi ataşamentul emoţional se întăreşte. Şi să nu crezi niciodata pe cineva care-ţi va spune că noi nu ne ataşăm emoţional.”

Care noi? Îngerii. Dar nu îngeri căzuţi cum întâlnim în Îngerul Nopţii sau în Casa Nopţii. Ci îngeri adevăraţi, în care am fost învăţaţi să credem de când am fost mici, îngeri la care dacă ne rugam, ne protejeau şi ne înconjurau în aura lor pură şi plină de lumină, şi eram feriţi de orice pericol. Astfel de îngeri.Sau serafimi că oricum înseamnă acelaşi lucru.

Vremea Îngerului este prima mea carte citită de Anne Rice. Şi Doamne, cât de bine poate sa scrie această autoare şi cât de târziu o descopăr eu. Povestea pe care o relatează este incredibilă, dar şi cutremurătoare. Şi eu consider că este povestea unui om căruia i se acordă o a doua şansă la o viaţa corectă, cu credinţă în Dumnezeu. Orice fiinţa umană poate greşi şi o poate lua în direcţia greşită. Este în natura noastră,suntem oameni. Tocmai de aceea fiecare dintre noi are dreptul la o a doua şansă, la posibilitatea de a reveni pe calea cea dreaptă. Important este dacă vrem şi ne dorim asta.Cum a fost în cazul de faţă,Toby şi-a dorit mereu asta în adâncul sufletului lui şi de aceea serafimul Malchiah îi vine în ajutor. Toby O’Dare este un asasin plătit,care poartă înauntrul lui o copilărie dezastruoasă si o luptă furtunoasă dintre sentimente şi credinţă. Şi cu acel strop de credinţă rămasă, el se roagă îngerului păzitor şi îl cheamă, chiar dacă bărbatul este sigur că nu există şi că se roagă în zadar.

” Înger, Îngeraşul meu,

Ce mi te-a dat Dumnezeu,

Totdeauna fii cu mine 

Şi mă-nvaţă să fac bine „

Aceasta este totodată şi rugăciunea preferată a autoarei. O rugăciune simplă şi profundă. Trebuie neaparat să cumpăraţi această carte. Să cunoaşteţi povestea lui Toby, cât şi povestea familiei de evrei în Anglia secolului al XIII-lea, pe care el trebuie să o ajute pentru a fi iertat. Aştept cu nerăbdare volumul al doilea din seria Cântecele Serafimului – Dragostea şi Răul – pentru a urmări în continuare misiunea lui Toby de căutare a mântuirii, mai ales după finalul cărţii,care ne-a dezvăluit un lucru neaşteptat şi uimitor în acelaşi timp!

Titlu românesc: Vremea Îngerului
Titlu original: Angel Time
Autor: Anne Rice
Editura românească: Leda
Număr de  pagini: 351
Traducător: Iulia Arsintescu

Recent am primit o scrisoare anonimă în care am fost informaţi că Unificatoarea a fost văzută în compania unui bloger celebru care a lipsit un timp din blogosferă. Pe a opta cale veţi porni în căutarea blogului său.

Dacă îl veţi găsi, uraţi-i bun venit înapoi şi întrebaţi-l dacă ştie ceva despre Chloe King.

Reclame

25 comentarii la “Vremea Îngerului de Anne Rice. Cântecele Serafimului 1

 1. vegetamirel spune:

  “Cărţile sale împletesc elemente gotice, erotice şi religioase, într-un decor în care personajele complexe reuşesc să lărgească universul fizic al cititorului, depăşind limitele percepţiei.”

  Cantecele serafimului are din acele elemente erotice(nu am o varsta tocmai adecvata pt o carte care contine elemente de acest fel)?

  • Alex spune:

   Nu, deci Cantecele Serafimului nu contine absolut deloc elemente erotice si nici macar gotice. Intreaga carte se refera la elemntele religioase, la iertare, la mantuire,la divinitate. Dupa cum spune si pe spatele cartii : ” Plina de reflectii morale incitante”. Deci ti-o recomand pentru ca ai ce invata din ea si ai si varsta potrivita pentru ea, ca tot te ingrijora acest lucru.

 2. Patty spune:

  Superba recenzie, ca de obicei :). Sa citesti si seria „Cronicile Vampirilor” tot de Anne Rice, este minunata!

 3. darke spune:

  Am gasit indiciul!!! Insa nu sunt sigur daca stiu cine e acel blogger. A lipsit mult, mult timp si s-a intors cam prin 20 octombrie cu un blog nou?

 4. ioana97 spune:

  Multumim pentru indiciu. Se vede ca se apropie de final concursul.. Indiciile sunt tot mai grele 😀

 5. B-Kitty spune:

  ssstt. found it. (^_^) multumim.

 6. Rossana spune:

  Iei, in sfarsit urmatorul indiciu. Ma bucur ca a devenit un pic mai dificil. Multumim pentru indiciu 😀

 7. Andreea spune:

  Multumim pentru indiciu!:)

 8. Andreea spune:

  Multumim pentru indiciu!

 9. stephenie spune:

  Indiciuuuul:X Multumim!

 10. Dana spune:

  In sfarsit am gasit indiciul!!

 11. lavander spune:

  merci pentru indciu, am o banuiala sper sa fie corecta

 12. lavander spune:

  chiar nu-mi prea dau seama dspre cine este vorba, adica nu gasesc indiciul pe blogul la care cred ca se refera indiciul

 13. lavander spune:

  deci indiciul e aprut pe blogul respectiv?

 14. Izabela spune:

  multumim pentru indiciu :)….sper sa-l gasesc si pe urmatorul..:-S

 15. Eve- spune:

  Multumim pentru indiciu!
  Felicitari pentru concurs!

 16. am cautat 2 ore…X( urmatorul indiciu si nu am dat de el:(….am cautat toate blogurile cu litera S..:|……felicitari celor ce l-au gasit..:D..

 17. lavander spune:

  si eu am cautata o gramada pana sa-l gasesc si acum astept sa se anute castigatorii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s