Coraline de Neil Gaiman


 „-Pisicile n-au nume, zise ea.

-Nu? se mira Coraline.

-Nu, zise pisica. Voi, oamenii, aveti nume. Asta pentru ca nu stiti cine sunteti. Noi stim cine suntem, asa ca nu avem nevoie de nume.”

Coraline este povestea scrisa de Neil Gaiman, un autor genial, daca ma intrebati pe mine, aparuta la editura Tritonic. S-a facut si un film in 2009, bazat pe carte, pe care probabil multi dintre voi l-ati vazut. Dar nu despre film vorbesc, ci despre carte, asa ca sa trecem la subiect.

Cartea o prezinta pe Coraline, o fetita care tocmai s-a mutat intr-o casa noua impreuna cu familia ei. Insa ei nu stau in toata casa, ci doar o parte din ea. Mai erau si domnisoara Spink si domnisoara Forcible si batranul nebun, care locuia deasupra. Curand, insa, Coraline descopera o usa, care aparent nu duce nicaieri, dar care de fapt duce intr-o lume paralela. Aceasta lume, atat de similara, dar totusi foarte diferita de cum o stia Coraline, pare sa-i placa… Pe langa micile ciudatenii, cum ar fi faptul ca persoanele nu au ochi, ci nasturi mari si negri si faptul ca mama ei este cam nebuna si mananca gandaci, totul pare in regula.

Dar Coraline se simte mai bine aici, avand in vedere faptul ca toata lumea o baga in seama si nu se mai e singura, iar ceilalti parinti ii fac toate poftele.

Totul se schimba cand parintii ei adevarati dispar si Coraline, cu ajutorul pisicii, isi da seama ca sunt in cealalta lume, rapiti de cealalta mama. Ea porneste intr-o calatorie pentru a-si salva parintii, in care fiecare lucru este o importanta piesa de puzzle.

Mie mi-a placut mult aceasta poveste, o stiam dinainte pentru ca am vazut filmul, insa a fost o lectura placuta. Imi place foarte mult si stilul lui Neil Gaiman, chiar este un autor care merita sa fie citit!

Sper ca nu v-am plictisit si ca v-am convins sa cititi Coraline!

Titlu romanesc: Coraline
Titlu original: Coraline
Autori: Neil Gaiman
Editura romaneasca: Tritonic
Editura originala: Harper Collins

Traducator: Liviu Radu

Reclame

2 comentarii la “Coraline de Neil Gaiman

  1. RRoxana spune:

    Am adorat filmul (si inca il ador). Cred ca asa va fi si cu, cartea, desi stiu deznodamantul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s