Noutati la Editura Humanitas Fiction


„Inoue este un arheolog care-si foloseste imaginatia pentru a sapa in strafundurile sufletului omenesc si a-i dezvalui triumfurile si tragediile. Un scriitor unic.” (Japan Quarterly)

Un univers guvernat de traditii stravechi, unde fiecare gest are o semnificatie aparte si orice marunta intamplare dezvaluie ramificatii nebanuite, se desprinde din cele opt nuvele cuprinse in volumul de fata, cu frumusetea si rafinamentul stampelor japoneze. Yasushi Inoue, unul dintre cei mai importanti scriitori japonezi ai secolului XX, a primit, in 1950, Premiul Akutagawa pentru nuvela Lupta de tauri.
Colectia „Raftul Denisei”, traducere de Flavius Florea, 25 lei

„In Scene de viata campestra, lucrurile cele mai importante sunt cele care raman nerostite, dar pot fi auzite in linistea noptii.” (Haaretz)

In cele opt povestiri ce alcatuiesc volumul de fata, drumurile si destinele personajelor se intalnesc, intretesand o naratiune de complexitate romanesca. Amos Oz aduce la lumina dramele si sperantele unei umanitati in ale carei trasaturi ne recunoastem fiecare chipul.

Seria de autor Amos Oz, traducere de Ioana Petridean, 25 lei

„O capodopera a punerii in relatie a unor personaje trasate din linii fine, o fabula ce aduce in discutie teme precum sexul si moartea, o scriitura plasata intre universul fictional al lui J.M. Coetzee si cel al lui Milan Kundera.” (The Guardian)

Intr-un Tel Aviv macinat de nesiguranta, un scriitor e invitat la un eveniment literar organizat cu prilejul aparitiei celui mai recent roman al sau. Plictisit de laudele sforaitoare aduse de gazda evenimentului, scriitorul da frau liber imaginatiei si ii transforma pe cei prezenti in sala in personaje ale unui roman improvizat, virtual, care se desfasoara in paralel cu realitatea imediata.

Seria de autor Amos Oz, traducere de Ioana Petridean,  23 lei
Le puteti comanda aici
Anunțuri

5 comentarii la “Noutati la Editura Humanitas Fiction

 1. ioanaraluk95 spune:

  cartile au legatura una cu cealalta….adik a doua carte e continuare de la prima si a treia de la a doua? 😀

 2. ioanaraluk95 spune:

  aha….ms de lamurire

 3. RRoxana spune:

  Ador cartile din „Raftul Denisei”. Imi plac copertile si de citit am citit doar 2 din colectie (Memoriile unei Gheise si Zorba Grecul). Mai vreau multe sa citesc (Apa pt elefanti, Pictorita din Shangai si K.Arta Iubirii+multe altele..Poate chiar toate:)) ) Tu ai citit ceva din colectia asta? 😀

  • Andreea spune:

   Nu inca, dar am in biblioteca care ma asteapta. 🙂 Si mie mi-ar placea unele titluri, suna foarte interesant. Ramona, insa, a citit foarte multe din colectia aceasta, cred ca cel putin un sfert.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s