Revolta de Suzanne Collins


Revolta, ultimul volum, al seriei bestseller international – Jocurile Foamei – este incheierea perfecta dupa cum spune si School Library Journal.

Daca primele doua volume m-au tinut cu sufletul la gura, al treilea a atins apogeul oferindu-ne si mai mult decat am fi putut spera: actiune si rasturnari de situatie la tot pasul, iubire si dragoastea fata de propria familie, dar si fata de prieteni si in final suferinta la cote de neegalat. Am plans. Sincer nu stiu ce era mai bine? Daca autoarea nu omora personajul simbol al seriei, practic de la acesta a inceput totul sau daca il omora? Eu cred ca moartea acestuia a reprezentat sacrificiul final pentru a distruge definitv Capitoliul si a fost un lucru neasteptat, cel putin pentru mine, dar foarte bine gandit.

Personajele au evoluat intr-un mod extraordinar, de la primul volum si tin sa mentionez ca am ajuns sa le indragesc pe toate( bineinteles excluzandu-l pe Snow) cu defectele si calitatile lor. Persoana care a evoluat totusi cel mai mult a fost Katniss. De fapt a fost nevoita sa se maturizeze mult prea repede, a fost dezradacinata si totul a reprezentat un haos total in viata ei de la inceputul Jocurilor si pana la incheierea lor. Si pana la urma, cine ar mai ramane cu mintile intregi dupa astfel de evenimente si atatea morti,printre care se numara multi dragi ei? Morti care pana la urma aceasta o sa le aiba pe constiinta toata viata.

Mi s-a parut foarte dureroasa si respingerea lui Peeta,dupa ce este adus de la Capitoliu. Cate a putut sa indure aceasta fiinta umana pana sa ajunga sa aiba si ea un strop de fericire? Chiar daca sfarsitul e oarecum fericit, mie mi-a lasat un gust amar si o mare tristete, o carte si o serie pe care nu o voi uita prea curand.

Jocurile Foamei este o serie must-read, care pentru mine urca langa Harry Potter, este o serie socanta cu o idee geniala, un fantasy pe care nimeni, nici adulti si nici copii, nu au voie sa-l rateze!

Nota:10 curat!                                                                                                                                                                                                                Titlul romanesc: Revolta
Titlul original: Mockingjay
Autor: Suzanne Collins
Editura romaneasca: Nemira
Editura originala: Scholastic Press

Anunțuri

5 comentarii la “Revolta de Suzanne Collins

 1. RRoxana spune:

  Si eu am plans… M-a zdruncinat seria asta.. Exceptionala!

 2. lori spune:

  Aveti dreptate!Este exceptionala seria!

 3. ioanaraluk95 spune:

  n-am apucat sa citesc inca seria 😦

 4. vps spune:

  Exceptionala…Superba…trebuie neaparat citita!

 5. […] Revolta#3 de Suzanne Collins Like this:LikeBe the first to like this […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s