Tinutul pustiit de Samantha Harvey


Pe măsură ce maladia Alzheimer începe să îi clatine echilibrul existențial și sentimentul identității, Jack Jameson, un arhitect aflat în pragul pensionării, începe să țeasă povești despre propria viață, emoționante și fragile, numai pentru a le uita apoi, odată cu gesturile mărunte ce alcătuiesc viața de zi cu zi. Ceștile ajung în sertarul biroului, hainele în cuptor, anii par săptămâni, iar cuvintele își pierd sensul. Diverse evenimente din viaţa lui Jake se intersectează constant, sugerând intermitent dezorganizarea minţii care cedează pas cu pas în faţa bolii. Treptat, Jake se uită pe sine, odată cu ceilalți și, în final, până și cele mai limpezi amintiri ale sale ar putea să nu fie adevărate. Închis fără scăpare în celula propriei minţi în destrămare, Jake Jameson ni se arată în cea mai sinceră şi mai intimă lumină.

Scris din perspectiva bolnavului de Alzheimer, experiment de un mare curaj literar, Ținutul pustiit conturează nu numai autoportretul unui personaj bântuit de enigme pe care nu le mai poate dezlega, ci și radiografia unei boli la fel de enigmatice.

Nominalizare la premiile: Guardian 2009, Man Booker 2009 şi Orange 2009.

Roman publicat în 36 de ţări.

~Andreea

Anunțuri
Această intrare a fost publicată în Carti, Litera.

9 comentarii la “Tinutul pustiit de Samantha Harvey

 1. gabriela spune:

  Buna, am si eu o intrebare legata de volum 6 din academia vampirilor!Ce se mai aude de aparitia lui, stiu ca apare cel tarziu in martie dar nu mai am rabdare!!

  • Alex spune:

   Buna Gabriela! Din pacate, volumul 6 din Academia Vampirilor nu-l vom vedea mai devreme de martie chiar daca multi ne dorim asta. E o carte de aproape 600 de pagini, trebuie tradusa, redactata si tiparita si asta dureaza ceva.
   Dar poti sa incerci si seria “Georgina Kincaid”, cea cu sucubi, tot a lui Richelle Mead (vol. 1, “Tristeti de sucub” e aparut deja, volumul al doilea, “Nopti de sucub” va aparea pe 31 ianuarie).

 2. gabriela spune:

  din pacate seria „Georgina Kincaid” ne cam potrivita pt varsta mea, mai ales ca am 13 ani!!!dar asta e, astept volumul 6!

  • Alex spune:

   Da, ai dreptate, pentru 13 ani „Georgina Kincaid ” nu este potrivita. Dar ai putea incerca seria “Sange albastru” de Melissa de la Cruz (volumul 1 e aparut, volumul al doilea, “Bal mascat”, va aparea la sfarsit de ianuarie). Si, de ce nu, “Micutele mincinoase”, volumul 1 din seria cu acelasi nume a lui Sara Shepard,care daca nu ma insel fetele au in jur de 13 ani, deci numai bine. Oricum daca iti plac vampirii, stai pe aproape ca urmeaza un concurs cu o carte cu vampiri.

 3. ladygabriella spune:

  Pai eu m-am gandit ca mai intai sa termin seria „Academia vampirilor” iar dupa aia sa incep seria „Casa noptii” mi-ar placea sa particip la concursuri dar nu stiu cand vor fi!

 4. ladygabriella spune:

  Sper sa fie, dar e o mica problema, la majoritatea concursurilo trebuie sa ai peste 18 !!Iar eu am 13 ani 🙂

  • Alex spune:

   Nu-ti fa probleme! Daca o sa castigi, cand te duci sa o iei de la posta, te duci cu unul dintre parinti ca sa poti sa o iei, fiindca ei nu ti-o dau tie fara buletin. Da’ mai ai putin si il iei si tu !

 5. ladygabriella spune:

  ms ai dreptate off….mai e pana in august!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s