Sange Albastru de Melissa de la Cruz


Sange albastru este o carte care combina vampirii cu Gossip Girl. A iesit ceva original, o lume absolut noua fata de ceea ce am mai citit pana acum. Capitolele cartii se intersecteaza si cu niste pagini din jurnalul lui Catherine Carver(aflati mai tarziu cine e), care mai mult te induc in eroare decat sa te ajute.

Povestea se contureaza in jurul unei fete, Schuyler Van Alen, care invata la scoala particulara de prestigiu din New York, Duchesne. Aceasta iese in evidenta prin hainele vintage pe care le poarta, spre deosebire de celelalte fete care invata la Duchesne, care parca sunt scoase din revistele de moda. Ea locuieste impreuna cu bunica ei in casa veche a parintilor ei. Mama ei, Allegra este in coma inca de cand ea s-a nascut si de fiecare data cand o viziteaza observa un barbat care vine la ea dar mereu dispare inainte sa-l vada.

Viata linistita a lui Shuyler se schimba atunci cand implineste 15 ani si descopera ca venele ei sunt mai vizibile si se trezeste mancand carne cruda. Curand isi da seama ca ce i se intampla este perfect normal…cel putin pentru cei de felul ei, adica cei cu Sange Albastru. Ei sunt de fapt vampiri vechi de mii de ani, care isi schimba invelisul exterior, adica corpul, pe parcursul mai multor etape. Sangele ramane acelasi, pastrand vii amintirile si trairile trecute.

Curand, Jack Force, cel mai popular baiat din scoala incepe sa o bage in seama, iar sora lui, Mimi, pare foarte furioasa din aceasta cauza. Shuyler nu mai stie ce sa creada despre el, cand pare foarte interesat de ea, cand o ignora.

Cartea ne poarta intr-o calatorie plina de intrigi, secrete si amintiri nebanuite. Veti afla ca de fapt Shuyler nu este chiar un Sange Albastru normal, ci este noua. In oras incep sa apara mai multe cazuri in care mai multi Sange Alsbastru sunt ucisi, iar acestia nu-si pot explica fenomenul. Apare o specie noua de vampiri care se hranesc cu vampiri numiti Sange Argintiu.Veti afla ce se intampla in continuare citind si urmatoarea carte care va aparea la Leda in ianuarie, Bal mascat.

Titlu Romanesc: Sange albastru
Titlu original: Blue Bloods
Autor: Melissa de la Cruz
Editura romaneasca: Leda
Editura originala:Hyperion Book
Traducator: Madalina Andrei

~Andreea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s