Balul Fetelor Moarte – Vampirii din Morganville – Rachel Caine


Cel de-al doilea volum al seriei Vampirii din Morganville incepe exact din locul unde ne-a lasat primul: cand cutitul cobora asupra lui Michael. In acest nou volum apar personaje noi, se construiesc noi prietenii, dar se fac si noi dusmani, povestea se aprofundeaza si aflam mai multe lucruri despre orasul Morgnaville , cat si despre vampiri. Intriga intregului roman este rapirea unuia dintre personajele principale, unul dintre prietenii lui Claire, iar pe tot parcursul actiunii aceasta incearca sa salveze personajul respectiv de la MOARTE. Nu doar pentru ca e prietenul ei, dar si pentru ca il si iubeste. Ce sa mai ascund ca deja v-ati prins, nu-i asa? Shane este cel rapit, lucru in mare parte cauzat de tatal sau.

Cum Claire nu poate sa stea cu „mainile in san” ( am mentionat cat de mult imi place coperta? 🙂 ) aceasta incearca sa apeleze la toata lumea pe care o cunoaste, si oameni si vampiri si buni si rai, dar se pare ca nimeni nu poate sa o ajute. Pana cand il intalneste pe Sam, cel mai tanar vampir creat. Aceasta se duce cu Eve la anualul Bal al Fetelor Moarte, in incercarea de a-l gasi pe Sam si de a-i cere ajutorul. Totul ia o intorsatura neasteptata, un pretins prieten devine dusman si Claire e prinsa intr-o capcana fara iesire. Cum v-a iesi Claire din aceasta incurcatura si ce se va intampla cu Shane, va las pe voi sa descoperiti! Si va ramane Sam cel mai tanar vampir?

Finalul e neasteptat , o decizie importanta este pe cale sa fie luata si Claire va fi nevoita sa supoarte consecintele. Dupa primele doua volume, chiar m-am convins ca seria e draguta( nu extraordinara) si ca o sa o continui in continuare. Imi place foarte mult relatia dintre Claire si Shane, ca o iau incet si nu continua mai multe de niste sarutari fierbinti. Autoarea chiar a conturat bine personajele si respecta valorile morale ale lor, adica totusi Claire are doar saisprezece ani( nu ca in Casa Noptii, unde au transformat-o pe Zoey intr-o tarfulita :D)  Limbajul adolescentin :” Pupa-ma in fund!” ofera umor actiunii si e subtil, fara sa devina un limbaj vulgar.

Titlu romanesc : Balul Fetelor Moarte

Titlu original : The Dead Girls’ Dance

Autor : Rachel Caine

Editura romaneasca : LEDA

Editura originala : NAL Jam

Numar de pagini : 381

Traducator : Adrian Deliu

Continuare : Aleea Intunericului ( ianuarie 2011 ).

~Alex

Anunțuri

3 comentarii la “Balul Fetelor Moarte – Vampirii din Morganville – Rachel Caine

  1. myrunaa spune:

    frumos blog. te astept si pe la mine 😉

  2. andreidanyels01 spune:

    Inca nu am citit Balul fetelor moarte, am zis sa apara si Aleea intunericului si apoi le citesc pe ambele odata. Asa am facut cu Fortele raului absolut, le savurez pe toate odata si e mult mai ok.

  3. Alex spune:

    Eu am asteptat sa apara primele doua volume, sa le savurez pe ambele odata. 😀 Oricum, mai e putin si apare si Aleea Intunericului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s