Carcera de Catherine Fisher


Carcera a fost saraca inceputa si lasata de vreo doua ori. Pur si simplu la inceput nimic nu se leaga, te plictiseste si iti vine sa o arunci pe geam. Dar mai bine rezisti cateva capitole si citesti in continuare. Pentru ca e o poveste superba, chiar isi merita premiul autoarea Catherine Fisher. Lumea Carcerei este foarte originala, in acelasi timp frumoasa si cruda…

Ne este prezentata o inchisoare mai putin obisnuita, care este vie, poate sa gandeasca si sa vorbeasca, cuprinde celule, coridoare , paduri, orase si mari.

Initial aceasta a fost creata pentru a fi o lume perfecta, dar lucrurile au degenerat. Nu exista cale de iesire sau de intrare, deoarece Carcera a fost sigilata de secole si un singur om a reusit sa evadeze.

Exista doua personaje principale: unul afara, unul inauntru. Finn este prizonier in Carcera, lipsit de amintiri, dar convins ca vine de Afara. I se spune Clarvazatorul, deoarece are viziuni. Claudia se afla Afara si este fiica Custodelui Carcerei.

Desi actiunea se petrece in viitor, legea a impus o alta Era, ceea ce inseamna ca timpul este interzis si oprit in secolul al saptesprezecelea. Capitolele alterneaza si ne sunt prezentate cand aventurile lui Finn, cand cele ale Claudiei. Finn este convins ca vine de Afara si vrand sa se intoarca, porneste intro calatorie plina de primejdii pentru a-si indeplini visul. Claudia este obligata sa ia parte la o casatorie pe care nu si-o doreste si incearca sa afle mai multe despre Carcera.

O sa aflati numai daca cititi cum vor ajunge sa comunice cei doi din cele doua lumi atat de diferite si care este deznodamantul neasteptat al acestei carti. De-abia astept sa citesc continuare Carcerei, Sapphique si sper ca v-am convins de aceasta carte minunata.

Titlul Românesc: Carcera
Titlul original: Incarceron

Autor: Catherine Fisher

Editura Românească: Corint Junior

Editura Originală: Hodder Children’s Books

Traducător: Verginica Barbu Mititelu

~Andreea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s