Basmele pădurii-Rina Singh Editura Cartea Copiilor


Arborii sunt casă pentru păsări, insecte sau animale, sunt adăposturi primitoare din faţa ploii sau a soarelui de vară, sunt ascunzişuri minunate pentru copii şi jocurile lor. Dar v-aţi gândit vreodată la un copac ca la un prieten? Nu cumva şi copacii au gânduri şi amintiri, ori poate chiar vorbesc şi i-am auzi dacă i-am asculta cu destulă atenţie?

Prin această antologie de poveşti despre copaci, culese din toată lumea, Rina Singh ne propune să regândim relaţia noastră cu arborii şi pădurea. Ilustrată exuberant de Helen Cann, într-o revărsare de nuanţe şi detalii, şi cu scurte informaţii despre speciile de copaci de care se vorbeşte în fiecare poveste, cartea de faţă îi va încuraja pe copii să recunoască şi să aprecieze multele daruri pe care copacii ni le oferă.

 

Pădurile acoperă Pământul de milioane de ani, cu mult timp înainte ca noi, oamenii, să existăm, şi ne protejează în viaţa noastră de zi cu zi în feluri pe care nici nu le bănuim. Aşa cum copacii au grijă de noi, fără să ceară nimic în schimb, şi noi trebuie să avem grijă de ei. „Basmele pădurii” îi vor învăţa pe copii, prin magia irezistibilă a poveştilor, sã înţeleagă natura şi să se apropie de ea. Odată făcut acest prim pas, putem avea speranţa că micii cititori de azi vor fi mâine adulţi responsabili şi conştienţi că ocrotirea naturii nu este o simplă opţiune, ci un lucru absolut necesar.

29 lei

Grupa de vârstă: 3-11 ani

format mare 22×27 cm, carte ilustrată cu coperţi plastifiate, 64 pag.

Traducere de Andreea Demirgian

~Andreea

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s