Animaţii – 2010


Acum, fiindca mai sunt doar cateva saptamani si se termina anul si pentru ca am avut si mai mult timp liber, am vazut 3 filme animate care doream de mult sa le vizionez, dar nu am apucat din diverse motive. Filmele sunt, bineinteles, din 2010 si vi le voi prezenta pe toate pe rand. Vreau sa mentionez de la inceput ca toate mi-au placut foarte mult, asa ca din partea mea au nota 10. Oricum, de saptamana viitoare incep maratonul filmelor de Craciun, dar ajungem si acolo..peste cateva zile. 😀

1. Despicable Me

Filmul a aparut la sfrasitul lunii august, iar durata acestuia este de 95 de minute.

Într-o suburbie fericită înconjurată de gărduleţe albe şi tufe de trandafiri se află o casă neagră care zace în mijlocul unei peluze părăginite. Această casă ascunde un secret teribil, neştiut şi nebănuit de nimeni din vecini. Înconjurat de o armată de minioni, maleficul Gru  pune la cale jaful secolului, de proporţii astronomice. O să fure luna! (da, luna!!).

Gru are o plăcere deosebită să comită tot felul de ticăloşii. Înarmat cu un arsenal de raze care micşorează, îngheaţă, şi ajutat de o flotă de vehicule de război în stare permanentă de alertă, Gru seceră tot ce-i stă în drum. Asta până în ziua în care dă piept cu voinţa uriaşă a trei fetiţe orfane care se uită la el şi văd ceea ce nu mai văzuse nimeni: un potenţial tată! Cel mai malefic răufăcător din lume a dat peste cea mai mare provocare din viaţa lui: trei fetiţe pe nume Margo, Edith şi Agnes.

Dar asta nu e tot. Pe langa aceste fetite, care la inceput ii incurca treburile, dar pe parcursul filmului Gru ajunge sa le indrageasca, apare si un nou rival. Filmul e super, condimentat si cu niste glumite subtile si ne invata mai multe lucruri, dar in principiu ne arata cat de importanta este familia si cat de goli suntem fara ea.Agnes e geniala!

2. Shrek 4 :Forever After

După ce te-ai luptat cu un dragon malefic, ai salvat o prinţesă frumoasă, dar şi regatul socrilor tăi, ce mai poţi tu să faci, ca un căpcăun adevărat ce eşti? Păi, dacă te cheamă Shrek, ce altceva, decât să ajungi un soţ cuminte şi devreme acasă. În loc să mai bage în sperieţi sătenii, aşa cum avea obiceiul s-o facă înainte, Shrek se mulţumeşte acum să dea autografe pe furcile acestora. Cum de i-a pierit răgetul? Tânjind după zilele în care se simţea ca un căpcăun “adevărat”, Shrek e ademenit să semneze un pact cu şmecherul şi alunecosul Rumpelstiltskin. E aruncat, astfel, într-o versiune alternativă şi complet cu susul în jos a regatului Far Far Away, unde căpcăunii sunt vânaţi, Rumpelstiltskin este rege, iar Shrek şi Fiona nu s-au întâlnit niciodată. Acum, stă în puterile lui Shrek să întoarcă lucrurile aşa cum au fost, ca să-şi salveze prietenii, să-şi facă lumea înapoi, aşa cum era, şi să-şi recâştige Unica sa Iubire.

Filmul este  unul moralizator întrucât ne învaţa să acceptăm ceea ce suntem şi să fim mulţumiţi cu ceea ce avem căci altfel , dorindu-ne altceva, s-ar putea să obţinem tocmai contrariul. Ne învaţa să avem grijă ce vrem… pentru că am putea obţine. Adevarul este ca de multe ori si eu sunt nemultumit de ceea ce am si realizezi ce ai exact cand nu mai ai, asa ca cel mai bine e sa fim multumiti  cu ce avem fiindca nu stim ce ne rezerva viata. Aceasta patra parte nu se lasa mai prejos decat celelalte trei filme, a avut un soundtrack exceptional si bineinteles au fost niste faze la care „eram pe jos de ras”, un exemplu atunci cand Donkey ii spune lui Shrek : Te rog, mananca-mi fata la urma si trimite-mi copitele la mama” 😀

3.Legends of the Gurdians : The Owls of Ga’hoole

Legende din regatul bufniţelor,” inspirat după volumele îndrăgite din seria Guardians of Ga’Hoole, de Kathryn Lasky.  Filmul ni-l prezintă pe Soren, un tânăr din familia bufniţelor, vrăjit de poveştile eroice ale tatălui său despre Guardians of Ga’Hoole, o armată de luptători înaripaţi care dă o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru a salva neamul bufniţelor din ghearele Purilor, forţe ale răului.

În timp ce Soren visează că într-o bună zi va putea să intre în armata eroilor săi favoriţi, fratele lui mai mare, Kludd, îl ia în derâdere; acesta tânjeşte mai degrabă să vâneze, să zboare liber din creangă în creangă şi să-şi înlocuiască fratele mai mic în inima tatălui lor. Dar invidia lui Kludd are consecinţe teribile—cei doi fraţi cad din vârful copacului în care-şi aveau cuibul, chiar în ghearele Purilor. Acum vine momentul ca Soren să organizeze o evadare spectaculoasă cu ajutorul altor bufniţe tinere şi curajoase.  Ele zboară împreună peste mare şi prin zona ceţurilor întunecate pentru a ajunge la Marele Copac, unde îşi au sălaşul legendarii Gardieni—aceştia sunt singura speranţă a lui Soren de a-i învinge pe Puri şi de a salva regatul bufniţelor.

Coloana sonora e superba, iar efectele speciale sunt grozave. Acest film este bazat pe primele carti din serie, fiind 15 in total. Pana la urmatorul film, sper sa apara si in Romania cartile!

Recomand cu caldura toate cele trei filme!

~Alex

Reclame

Un comentariu la “Animaţii – 2010

  1. Raluca spune:

    agneeeeees rules <33333

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s