Sfidarea de Suzanne Collins


Vreau sa scriu recenzia asta de o gramada de timp, dar ca de obicei ori nu am avut timp, ori chef. Oricum odata cu sarbatorile vine si timpul liber si vacanta asa ca e posibil sa inregistrez un record cu recenziile. 🙂 Dar sa trecem la carte.

Sfidarea, dupa cum bine stiti este continuare genialei serii Jocurile Foamei. Am auzit foarte multe inainte de a o citi despre ea si eram foarte curioasa daca intr-adevar este mai buna ca prima carte. Nu stiu de ce, dar parca mi-a placut mai mult prima, desi Sfidarea este geniala.

Dupa cum ne-a obisnuit, Suzanne a stiut cum sa atraga cititorii, cum sa plaseze bombele si sa ne tina cu sufletul la gura pe tot parcursul cartii. Ceea ce-mi place la seria asta e ca nu te poti dezlipi de carte pana nu o termini, insa e naspa ca se termina foarte repede.

Dupa castigarea jocurilor, Katniss si Peeta isi dau seama ca nu totul s-a terminat si ca inca mai au de luptat. Katniss este vizitata de presedintele Snow in noua ei casa din cartierul invingatorilor si acesta ii spune clar ca trebuie sa calmeze toate districtele, deoarece toata lumea luase exemplul ei si credeau ca pot sfida Capitoliul. Insa nimeni nu poate.

Katniss si Peeta inca trebuie sa se mai prefaca indragostiti si trebuie sa se casatoreasca. Dupa prezentarea rochiilor, Capitoliul dezvaluie in direct cum se va desfasura cea de-a treia editie a Jocurilor Foamei: Jubileul Pacificarii. Acesta consta in jocuri ale foamei care se desfasurau o data la 25 de ani si de aceea erau mai speciale. Presedintele Snow ne spune ca la prima editie a Jubileului, fiecare district a trebuit sa ii voteze pe cei pe care ii trimiteau in arena, la cea de-a doua fiecare district trebuia sa trimita in arena un numar dublu de tributuri. Cand presedintele Snow desface plicul pentru a treia editie a Jubileului si citeste ce scrie acolo mie pur si simplu nu mi-a venit sa cred, a fost probabil unul dintre marile bombe ale cartii. Acolo scria ca „Pentru a li se reaminti rebelilor ca nici cei mai puternici dintre ei nu pot infrange puterea Capitoliului, tributurle vor fi extrase din totalul invingatorilor in viata”. Pentru districtul 12 asta insemna Katniss, Peeta si Haymitch. Si asta nu e nimic pe langa ce urmeaza, insa nu vreau sa va stric surpriza si va las sa cititi voi. Finalul e cu siguranta unul extrem de original si cu siguranta va va lasa cu gura cascata.

Titlu Romanesc: Sfidarea
Titlu original: Catching Fire
Autor: Suzanne Collins
Editura romaneasca: Nemira
Editura originala: Scholastic USA
Traducator: Ana Veronica Mircea

~Andreea

Anunțuri

Un comentariu la “Sfidarea de Suzanne Collins

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s